Екс-голові Києво-Святошинської РДА оголосили про підозру



Олександр Заєць. Фото politrada.com

Генпрокуратура оголосила про підозру колишньому голові Києво-Святошинської райдержадміністрації у підбурюванні до зловживання службовим становищем.

Про це повідомляє сайт відомства.

Встановлено, що у вересні – грудні 2012 року голова Києво-Святошинської РДА, підкупом (обіцянками посприяти кар’єрному зросту) схилив в.о. голови цієї адміністрації Миколу Шкаврона незаконно підписати розпорядження про виділення низці підставних осіб 350 га землі.

Шкаврона за дерибан землі вартістю 373,9 мільйона гривень засудили вироком Святошинського райсуду Києва від 18 листопада 2016 року до 5 років ув'язнення умовно.

"Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 364 КК України (в редакції 2012 року), а саме: підбурювання до зловживання службовим становищем, тобто умисному, в інтересах третіх осіб використанні службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки", - йдеться в повідомленні.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 500 до 1 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

Згідно з даними сайту президента України, з 16 листопада 2011 року до 14 грудня 2012 року Києво-Святошинську РДА очолював Олександр Заєць.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ