Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/598b121047453/
Українська правда
Київ

Директор пологового №2 має будинок на 700 квадратів і мільйони готівки

09.08.2017  16:45


Доки пацієнтам Київського міського пологового будинку №2 не вистачає елементарних медикаментів, родина головного лікаря Тетяни Пехньо володіє елітною нерухомістю, дорогими авто та мільйонами готівки.

Про це йдеться у розслідувані програми "Наші Гроші з Денисом Бігусом".

Згідно з декларацією, родина Пехньо має будинок на 719 кв.м. із земельною ділянкою в 16 соток у с. Петропавлівська Борщагівка під Києвом, квартиру на 32 кв.м. у Києві, 11 соток землі в Лалово (Закарпатська область). Крім того, родина вклалась у будівництво квартири на 122,5 кв.м. й паркомісця, але де саме – невідомо. 

 

Із транспортних засобів Пехньо задекларувала Hyndai Santa FE чоловіка (2008 р., придбаний вживаним ніби за 7 тисяч доларів) та Suzuki Grand Vitara сина (2008р., придбаний новим за 27 тисяч доларів). 

 

Також у дочки Пехньо раніше була HONDA CR-V (вживана коштує від 20 тисяч доларів), нині вона також є власницею будинку 300 кв.м. у Дмитрівці.

Також подружжя Пехньо задекларувало 50 тисяч доларів і 2,9 мільйона гривень.

Згідно з декларацією, Тетяна Пехньо в середньому заробляє близько 22 тисяч гривень на місяць, її чоловік – Василь Пехньо (науковець, наразі очолює Інститут загальної та неорганічної хімії) – 27 тисяч гривень (зарплатня, пенсія та допомога від держави). Син наразі вчиться на медика, дочка також медик.

Пехньо каже, що статки її родини далеко не вражаючі, а будинок на понад 700 квадратів під Києвом коштує близько 20 тисяч доларів.

"Наші статки – це не тільки статки наші з чоловіком, а багаторічні і всієї нашої родини. Будинок придбаний батьками чоловіка, 16 років назад. Станом на сьогоднішній день будівлі 23 роки. Ринкова вартість, перед заповненням декларації ми все ж попросили батьків провести оцінку, складає близько 20 тисяч у.о.", - прокоментувала Пехньо.

Журналісти відзначають, що пацієнтки, що потрапляли до пологового №2 за останні кілька років, розповідають з одного боку про відсутність в лікарні елементарних медикаментів, з іншого – про "добровільно-примусові" благодійні внески у середньому по 2 тисячі гривень.

Крім того, породіллі кажуть, що лікарі часто практикують так звані "пологи по домовленості" (коли породілля попередньо неофіційно домовляється з  лікарем, що пологи прийматиме саме він) вартістю в середньому від $500 – $ 1000.

Пехньо ж існування в її лікарні практики з неофіційними домовленостями і доплатами лікарям заперечує. А щодо благодійного внеску переконує, що він дійсно добровільний і фіксованої суми не існує.

За її словами, пологовий отримує 28 мільйонів гривень бюджетного фінансування, ще 7-8 мільйонів надходить від благодійних внесків.  

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.