Бетонні блоки на Контрактовій замінять на стовпці з підсвічуванням



Фото з facebook Іван Вербицький

Бетонні розподілювачі, якими відмежували пішохідну зону на Контрактовій площі, після реконструкції площі замінять на металеві стовпці з підсвічуванням.

Про це заявив директор Департаменту транспортної інфраструктури Сергій Симонов, повідомляє сайт міської влади.

"Уся Контрактова невдовзі зазнає масштабних перетворень: тут розіб’ють сад, сквер, буде створено археологічний музей, хаб тощо. Після реконструкції площі, коли буде чітко відділено пішохідну зону від проїжджої, бетонні блоки буде замінено на металеві стовпці з підсвічуванням", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, кілька тижнів тому Київрада внесла вагомі зміни до Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року, надавши пріоритет у подальшому транспортному розвитку столиці пішоходам.

Наразі на Контрактовій площі в рамках експерименту влаштували пішохідну зону.

"Серед водіїв ми проводили опитування і знайшли підтримку такого експерименту. Наразі пішохідну та проїжджу частини площі розділено бетонними блоками, щоб водії звикли до нових правил проїзду, а пішоходи без остраху могли прогулюватися", – сказав Симонов.

Він додав, що паралельно з обмеженням автомобільного руху на Контрактовій площі облаштують місця для паркування у кварталах, що розташовані поруч.

Зокрема, на вулиці Спаській буде створено транспортний вузол для всіх маршрутів автобусів та трамваїв, що проходять через площу. Поруч планують облаштувати стоянку таксі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ