КМДА: Реконструкція Володимирського та Житнього ринків обійдеться у 70 мільйонів



Фото kyiv1.com

Київська адміністрація має намір реконструювати будівлі Володимирського та Житнього ринків за орієнтовно 70 мільйонів гривень.

Про це йдеться у розпорядженні № 916.

За словами першого заступника голови КМДА Геннадія Пліса, капремонт Володимирського ринку не проводився майже півстоліття.

"Після обстеження конструкцій ми з’ясували, що вони потребують капітального ремонту, а будівля в цілому та торговельний зал – реконструкції", - сказав він.

Капремонт Житнього ринку, за даними чиновника, не проводився близько сорока років. 

"Конструкції потребують укріплення, дах і система опалення – капітального ремонту, а торговельний зал – реконструкції", – сказав Пліс.   

Він наголосив, що будівля Житнього ринку сьогодні "є застарілою, втратила привабливість та використовується неефективно".



"Орієнтовна вартість ремонту торговельного залу кожної будівлі становить близько 35 мільйонів гривень. При цьому ми плануємо залучити кошти інших суб᾽єктів господарювання та інвесторів", – сказав Пліс.

Згідно з розпорядженням, КП "Київтранспарксервіс" доручено на період реконструкції будівлі КП "Житній ринок" на вулиці Верхній Вал, 16 у разі необхідності призупинити паркування на майданчиках за адресами: вулиця Верхній Вал, 16 та вулиця Житньоторзька, 16.

А на період реконструкції будівлі КП "Володимирський ринок" – на вулиці Антоновича, 115 та на вулиці Володимиро-Либідській, 16.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ