Суд арештував "вертолітний майданчик Януковича" на Парковій дорозі



Апеляційний суд Києва наклав арешт та заборонив користуватися та відчужувати ділянки площею понад 2 га на Парковій дорозі та розташовані на них об'єкти нерухомості.

Про це у facebook написав генпрокурор Юрій Луценко.

Мова йде про так званий "вертолітний майданчик Януковича", власником якого є ТОВ "Амадеус Ко".

Майно передане на відповідальне зберігання ДП "Фінансування інфраструктурних проектів".

Як відомо, Верховний суд 28 лютого 2017 року скасував незаконні судові рішення, якими безпідставно з держбюджету на користь ТОВ "Амадеус Ко" стягнули понад 66 мільйонів гривень відшкодування податку на додану вартість.

Справу направили на новий розгляд до суду першої інстанції.

Як відомо, ТОВ "Амадеус Ко" виступило замовником будівництва вертолітного майданчика для тодішнього президента Віктора Януковича.

У травні 2012 року голова тимчасової контрольної комісії з вивчення ситуації навколо забудови Паркової алеї та Дніпровських схилів столиці депутат Київради Олександр Бригинець заявляв про намір Київради звернутися до прокуратури та ДАБІ щодо перевірки законності будівництва вертолітного майданчика і відповідності споруджуваного об'єкта проектній документації.

До цього, на той час лідер партії "УДАР", нині мер Києва Віталій Кличко оскаржив в Окружному амінсуді Києва будівництво вертолітного майданчика. Кличко подавав позов для визнання протиправним та скасування рішення Київради від 28 грудня 2010 року № 525/5337, згідно з яким ТОВ "Амадеус Ко" отримало в оренду на 25 років земельні ділянки площею 2,18 га.

Пізніше будівля КВЦ неодноразово піддавалася обшукам правоохоронців.

Українська правда

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ