У Києві модернізують Дарницьку ТЕЦ



Фото ecolog-ua.com

Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, схвалила інвестпрограму, що передбачає модернізацію Дарницької ТЕЦ.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє сайт міської адміністрації.

У рамках інвестиційної програми планується придбати устаткування, розробити технічну документацію та пройти комплексну держекспертизу із отримання дозволу на встановлення електрофільтру на котлоагрегаті № 6. А також розробити робочий проект реконструкції системи шлаковідведення котлоагрегатів № 5-9.

Пантелеєв прогнозує, що електрофільтр встановлять у травні 2018 року. 

У перспективі ТОВ "Євро-Реконструкція", що є власником Дарницької ТЕЦ, планує збудувати закритий склад сухої золи та приступити до рекультивації золошлаковідвалу – "озера Гарячка".

Відзначається, що оснащення ТЕЦ системою відведення шлаків вирішить питання шкідливих викидів у повітря.

"Модернізація обладнання ТЕЦ є лише частиною того плану дій, що дозволить ліквідувати негативні екологічні наслідки функціонування теплоелектроцентралі", – сказав Пантелеєв.

Він додав, що модернізація ТЕЦ не спричинить збільшення тарифів для киян.

Як відомо, раніше Київська адміністрація просила Національну комісію, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та компослуг, підтримати інвестпрограму "Єврореконструкції" для вирішення екологічних проблем на лівому березі. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ