Депутат за напад на школяра отримав лише "ай-яй-яй"



Скриншот з відео

Депутата від БПП у Києво-Святошинській райраді Олександра Паламарчука, який підняв руку на 16-річного школяра-активіста, вирішили "суворо попередити" за ганебний вчинок.

Такий висновок винесла регламентна комісія Києво-Святошинської райради, повідомляють активісти Громадського руху "Чесно".  

За їх словами, висновок комісії сфальшували, а показове засідання у Гатному, що пройшло 17 липня, більше нагадувало циркові гастролі, ніж реальний розгляд нападу депутата Паламарчука на школяра.

Про засідання стало відомо за півдоби, а самого потерпілого Чагарова і його матір взагалі не запросили.

"Громадський рух "ЧЕСНО" отримав смс-попередження, що планують скликати засідання регламентної комісії Києво-Святошинської райради і вже готове нейтральне рішення", - повідомляють активісти.

За їх словами, на засідання привели групу підтримки депутата, яка засуджувала цікавість школяра щодо діяльності влади, дерибану землі і коштів, натомість школяра, на якого напав дорослий депутат, не покликали.

На засідання запросили лише батька Чагарова, який давно залишив свою жінку і малолітнього Сергія.

Відзначається, що до батька школяра Паламарчук приїхав домовлятися на "Лексусі" напередодні засідання. Батько за сина не заступився, а сказав, щоб хотів би, щоб той не займався журналістикою.

На захист хлопця виступили активісти. Вони наголосили, що громада має право цікавитися діяльністю і статками депутата, особливо, якщо останній ніде не працює, але їздить відпочивати на Мальдиви.

"Хлопчина розумний. Нічого такого надзвичайного не треба знати, щоб проаналізувати декларацію Паламарчука. Спитати: "Олександре, звідки в тебе доходи, щоб їздити на Мальдиви?" Це нормальна діяльність активіста. Депутати мають доступ до бюджетних грошей. Паламарчук не працює, їздить на Мальдиви, у нього куплений Лексус у 2014 році, має грошові кошти в великій сумі. У 2010 році, коли він балотувався, він теж не працював. Тому розумієте, доходів у декларації – немає. Тому це нормально, коли у активіста виникає таке питання", - наголосила громадська активістка з Вишневого Людмила Мартиненко.

Прибічники депутата збирали підписи на його захист проти рішення партії виключити його з "БПП".

До слова запрошували самого Паламарчука, мешканців села, родичів Чагарова по батьковій лінії, нардепів, вчителів.

Паламарчук кричав і звинувачував тих, хто виступав не на його підтримку.  

А місцевому учителю фізкультури, учаснику АТО Анатолію Єрмаку, який поцікавився, чому Паламарчук возив людей на Антимайдан і ховався від АТО, наступного дня розписали паркан нецензурною лайкою.

Врешті за висновки комісія привселюдно так і не проголосувала.

Її голова Юрій Мазниченко пізніше сказав, що на виїзному засіданні за висновки не голосували, бо була відсутня через лікування одна з трьох членів комісії Олена Гриценко. Мовляв, вона проголосувала за висновок комісії по телефону.

Водночас регламент не передбачає голосування по телефону. А сама Гриценко слова Мазниченка заперечує.

"За яке рішення голосувала, за який висновок?.. Я ж не була на комісії — як же ж я могла піднімати руку?.. Я тільки в п'ятницю приїхала. Вибачте. На даний час (станом на 24 липня) про те рішення, яке там було, я ще нічого не знаю, - сказала Гриценко.

Кримінальне провадження з нанесення легких тілесних ушкоджень поліція перекваліфікує на адміністративну справу.

Як відомо, 13 липня на засіданні Гатненської сільради депутат від БПП у Києво-Святошинській райраді Олександр Паламарчук підняв руку на 16-річного школяра-активіста, який висвітлює дерибани землі у селі Гатне на Київщині.

Причиною нападу депутата став пост школяра у facebook про розкішний спосіб життя політика, який не вказав жодних доходів у своїй декларації.

Правоохоронці, які спершу не хотіли реагувати на заяву неповнолітнього, після резонансу в ЗМІ таки відкрили кримінальне провадження.

Детальніше про це читайте у статті на "Українській правді". 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ