Перших висновків по будинку, де стався вибух, чекають увечері



Фото ДСНС

ДП "Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій" розпочав перевірку будинку на вулиці Бурмістенка, 12, де 26 липня стався вибух. Роботи триватимуть до кінця дня.

Про це "Українській правді. Київ" повідомила прес-секретар заступника голови КМДА Петра Пантелеєва Юлія Грамотна.

"З 11:00 розпочалася перевірка ДП "Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій". Завершити огляд планують до кінця дня, і ми чекаємо перші висновки щодо того, чи можна і в якій мірі експлуатувати цей будинок", - сказала Грамотна.

Вона додала, що наразі весь 2 під’їзд, де стався вибух, відселений.

"Відселені усі 36 квартир 2 під’їзду. Таким було попереднє рішення, що треба відселити усіх. Наразі жителі 17 квартир (36 осіб) мешкають житлі від КМДА, інші живуть у родичів, друзів, на дачах", - сказала вона.

Нині 2 під’їзд відключений від усіх комунікацій, інші під’їзди відключені лише від газу та гарячою води – оскільки є підозра, що внаслідок вибуху пошкодилася труба гарячого водопостачання.

Як повідомив командир комунальної аварійно-рятувальної служби "Київська служба порятунку" Дмитро Піхало, наразі на місці чергує 7 рятувальників.

"Вони разом з мешканцями заходять у квартири, щоб люди могли безпечно забрати з житла цінні речі. На місці працює один підрозділ 7 осіб", - сказав Піхало.

Він не зміг уточнити, скільки ще чергуватимуть рятувальники.

"Цього не знаю, доки мені команди іти не дадуть, ми будемо там перебувати, щоб люди заходили у квартири безпечно", - підсумував Піхало.

Як відомо, 26 липня на вулиці Бурмістенка, 12 у житловій 9-поверхівці стався вибух, внаслідок чого загинула людина.  

Причини вибуху з’ясовуються. ПАТ "Київгаз" повідомляє, що за попередніми даними, вибух спричинив не природний газ.

Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, якщо воно спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

36 осіб із будинку на вулиці Бурмістенка, 12 оселилися в тимчасовому житлі,наданому КМДА.

Наразі на місці події чергують правоохоронці, щоб не допустити сторонніх осіб до небезпечних приміщень і захистити квартири від мародерів.

ПАТ "Київгаз" заявляє, що вибух у будинку по вулиці Бурмістенка, 12 міг спричинити сторонній газовий балон, вибухівка, або намагання мешканки вчинити самогубство.

Ірина Балачук, "Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ