Прокуратура: Грузія не віддасть Україні Черновецького



Фото gazeta.ua

Прокуратура Грузії заявляє, що не видасть Україні Леоніда Черновецького, оскільки він є громадянином Грузії.  

Про це повідомляє "Грузія.online" з посиланням на прокуратуру.

"У прокуратуру Грузії не надходила вимога про передачу Леоніда Черновецького українській стороні, однак, і у випадку існування такої вимоги він не може бути переданий, оскільки є громадянином Грузії, а згідно з Конституцією Грузії передача грузинського громадянина іншій країні неприпустима", - цитує видання Прокуратуру Грузії.

Сам екс-мер Києва Леонід Черновецький назвав дозвіл суду на його затримання грубим порушенням закону і політичним переслідуванням.

Про це він написав у facebook.

"З приводу фарсу Генпрокуратури, влаштованого у Печерському суді, де мене оголошують у розшук... Це чергове грубе порушення українського законодавства, за що обов’язково відповідатимуть в кримінально-правовому порядку усі ті, хто причетний до мого політичного переслідування", - написав Черновецький.

Він додав, що ніколи не ховався від слідчих органів, в Україні не мешкає уже 6 років, а дані про місце мого проживання, у тому числі і адреса, давно знаходяться у Генеральній прокуратурі.

"Мені досі не оголосили про підозру, тому я навіть не розумію, у чому мене обвинувачують", - написав Черновецький.

Як відомо, 26 липня речник генпрокурора Лариса Сарган заявила, що слідчі Генеральної прокуратури України отримали дозвіл суду на затримання екс-мера Києва Леоніда Черновецького.

Управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва об’єкту інженерної та транспортної інфраструктури (вертолітного майданчика) на Парковій дорозі у Києві.

14 липня 2017 року колишньому столичному міському голові Черновецькому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 364 КК України (зловживання владою).

За словами Сарган, ГПУ звернулася до суду, оскільки підозрюваний ухиляється від слідства та його місцезнаходження не відоме. 

Як відомо, сам колишній мер Києва Леонід Черновецький заявив, що висунення йому підозри є помстою генпрокурора Юрія Луценка, а також спробував "перевести стрілки" на свого заступника Галину Герегу.

Черновецький був мером Києва з 2006 по 2012 рік.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ