Нападника на голову ТВК Коцюбинського залишили в СІЗО



Максима Корнієнка, який у червні який за 1 тисячу гривень побив голову ТВК Коцюбинського Людмилу Демченко, залишили у СІЗО з можливістю внесення 128 тисяч гривень застави.

Таке рішення Апеляційний суд виніс 26 липня, повідомляє "Громада Приірпіння".  

Відзначається, що суд розглядав дві апеляційні скарги щодо обрання запобіжного засобу для Корнієнка.

Адвокат Корнієнка оскаржувала рішення Печерського райсуду Києва, яким її підзахисного посадили у СІЗО. А прокуратура – друге рішення Печерського райсуду, яким раніше присудили підозрюваному домашній арешт.  

Корнієнка до зали засідань з Лук’янівського СІЗО не доставили, він був на відеозв’язку.

На суді Корнієнко розповів, що вже притягався до відповідальності – у 2015 році сплатив штраф за крадіжку в супермаркеті.

Крім того, за словами прокурора  Анни Щеннікової, під час проведення обшуку у Корнієнка вилучили пакетики з зеленою речовиною, яка наразі перебуває на експертизі.

"Я не виключаю, що за результатами експертизи, там можуть містися наркотичні речовини. Це те, що стосується нагляду батьків-пенсіонерів (можливості залишення Корнієнка під домашнім фертом, про який клопотав захист, – ред)", – сказала Щеннікова.

Як відомо, вранці 14 червня у селищі Коцюбинське молодий чоловік на замовлення побив голову ТВК селища Людмилу Демченко.

14 червня невідомі розбили скло і обшукали машину батька голови селища Коцюбинське Ольги Матюшиної.

Зранку 7 червня в Коцюбинському двоє чоловіків прокололи шину автомобіля Nissan Note, яка належить журналісту та місцевій активістці Ірині Федорів.

Перед засіданням Уряду 21 червня представники громад Київщини вирішили пікетували Кабмін з вимогою відставки міністра МВС Арсена Авакова через зростання злочинності – низку підпалів машин, побиттів та нападів на активістів – і бездіяльність поліції.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ