Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/597846098d182/
Українська правда
Київ

У КМДА розповіли, хто і чому трощив ринок на "Лісовій"

26.07.2017  10:34


Фото Galyna Yatsyshyna

Демонтаж тимчасових споруд біля станції метро "Лісова" здійснювала виконавча служба району на вимогу рішення суду.

Про це повідомляє сайт Київської адміністрації.

"Жодний структурний підрозділ Київської адміністрації: ані Департамент міського благоустрою, ані КП "Київблагоустрій" участі у цьому демонтажі не брав", - заявив перший заступник директора Департаменту міського благоустрою Тарас Панчій.

Він пояснив, що земельна ділянка, на якій розташовані незаконні тимчасові споруди, знаходилась в оренді і, відповідно, орендар сплачував кошти за її оренду.

"Орендар подав до суду для звільнення земельної ділянки від самовільно встановлених МАФів. Суд, у свою чергу, видав рішення про демонтаж тимчасових споруд, який і відбувся", – сказав Панчій.

За інформацією Департаменту земельних ресурсів, використання даної земельної ділянки відбувалося не за її цільовим призначенням.

"У 2004 році територія була надана для будівництва торгівельного центру, а по факту на ній розвивали свою діяльність незаконно встановлені тимчасові споруди без відповідних внесків до міського бюджету", - підсумували у КМДА. 

Як відомо, уночі 25 липня поблизу станції метро "Лісова" почали тракторами зносити ринок МАФів. У поліції демонтаж назвали "самовільними роботами" і розпочали кримінальні провадження – за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) та ст. 356 (Самоуправство) ККУ.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.