У КМДА розповіли, хто і чому трощив ринок на "Лісовій"



Фото Galyna Yatsyshyna

Демонтаж тимчасових споруд біля станції метро "Лісова" здійснювала виконавча служба району на вимогу рішення суду.

Про це повідомляє сайт Київської адміністрації.

"Жодний структурний підрозділ Київської адміністрації: ані Департамент міського благоустрою, ані КП "Київблагоустрій" участі у цьому демонтажі не брав", - заявив перший заступник директора Департаменту міського благоустрою Тарас Панчій.

Він пояснив, що земельна ділянка, на якій розташовані незаконні тимчасові споруди, знаходилась в оренді і, відповідно, орендар сплачував кошти за її оренду.

"Орендар подав до суду для звільнення земельної ділянки від самовільно встановлених МАФів. Суд, у свою чергу, видав рішення про демонтаж тимчасових споруд, який і відбувся", – сказав Панчій.

За інформацією Департаменту земельних ресурсів, використання даної земельної ділянки відбувалося не за її цільовим призначенням.

"У 2004 році територія була надана для будівництва торгівельного центру, а по факту на ній розвивали свою діяльність незаконно встановлені тимчасові споруди без відповідних внесків до міського бюджету", - підсумували у КМДА. 

Як відомо, уночі 25 липня поблизу станції метро "Лісова" почали тракторами зносити ринок МАФів. У поліції демонтаж назвали "самовільними роботами" і розпочали кримінальні провадження – за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) та ст. 356 (Самоуправство) ККУ.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ