Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/59775cb79e6da/
Українська правда
Київ

Київводоканал скаржиться, що кияни використовують унітаз як смітник

25.07.2017  17:59


Скриншот з відео "Київводоканалу"

Столичні жителі викидають у каналізацію ножиці, леза, скло, засоби особистої гігієни, дитячі іграшки, ганчір’я, впускають мобільні телефони.  

Про це повідомляє ПАТ "АК "Київводоканал" за результатами прочистки каналізаційної мережі діаметром 500 мм в Оболонському районі.

За словами начальника другого району експлуатації каналізаційних мереж Володимира Щукіна, з початку року лише у трьох районах столиці – Подільському, Оболонському та Шевченківському – виникло 740 засмічень на дворових мережах та 150 на вуличних.

"Під час їх прочистки наші співробітники що тільки не знаходили, і шкірки з кавунів, і хліб, і навіть запчастини від "москвича ", - сказав Щукін.

Він переконаний, що причина такої ситуації – відсутність культури поводження з унітазом, який чимало абонентів використовують як смітник. 

За словами фахівців, каналізаційна мережа у будинку має діаметр менше 10 см і не розрахована на приймання сміття.

"Сторонні предмети завдають неабиякої шкоди каналізаційній системі. Щодня працівники „Київводоканалу" ліквідовують близько 30 засмічень колекторів, або більше 11 тисяч за рік. По-друге, кидаючи непотріб в унітаз, абоненти можуть спричинити незручності самі собі – у трубі будинку може утворитися сміттєва пробка, і стічні води повернуться назад в оселі",  - пояснили у водоканалі.

У прес-службі наголосили, що кияни через неправильне поводження з унітазом ризикують також залишитись без води.

"Ремонтувати колектори  можна лише за умови зменшення обсягів стічних вод і навантаження на каналізаційну мережу. Іншими словами, для того, щоб провести ефективну прочистку мережі, нам потрібно вимкнути воду в будинку, бо вона заважає нам вибирати сміття", - підсумував Щукін.  

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.