"Прокладці" підкинули ще півмільярда на Подільський міст



Фото tov-tob.livejournal.com

КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва" 20 липня уклало угоду з ТОВ "Еко-Буд-Трейд" про додаткові роботи з будівництва Подільського моста на 444,59 мільйона гривень.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на систему "Прозорро".

Відзначається, що до 20 липня 2018 року мають збудувати лівоповоротний з’їзд та укріпити тимчасові опори ділянки над Дніпром МО-1, МО-2, МО-3, МО-4.

Гарантійний строк на основні несучі конструкції (у т. ч. штучні споруди) та інженерні комунікації становить 10 років, на будівельно-монтажні роботи (у т. ч. дорожній одяг проїздів і тротуарів) – 5 років, на світлофорні об’єкти та елементи організації дорожнього руху – 3 роки.

Фінансування передбачено порівну в цьому та наступному роках. На заробітну плату піде 11,07 мільйона гривень, тобто трохи більше 2% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще майже піввідсотка – 1,81 мільйона гривень.

Закупівлю провели за переговорною процедурою для уніфікації, оскільки в березні "Еко-Буд-Трейд" став генпідрядником цього будівництва, вигравши два тендери на 6,1 мільярда гривень.

Їх провели ще у "Віснику держзакупівель", тому ані договори, ані кошториси не були оприлюднені, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів та обладнання з ринковими.

Також невідомими залишились субпідрядники переможця.

Нині закуповуються додаткові роботи, тож кошторисна документація теж не опублікована.

Як відомо, столична влада має намір завершити будівництво аркової частини Подільсько-Воскресенського мосту у 2017 році.

За словами мера Києва Віталія Кличка, на добудову Подільсько-Воскресенського моста потрібно ще 7 мільярдів гривень. 

Німецька сторона дала 200 тисяч євро для проведення технічної і фінансової експертизи добудови Подільсько-Воскресенського моста у Києві.

Кличко прогнозував поновлення будівництва Подільсько-Воскресенського мосту до 2017 року й завершення усіх робіт до 2020 року.

Кличко також має намір відкрити "не одну станцію метро до кінця своєї каденції".

Подільсько-Воскресенський міст між правим і лівим берегами Києва зводять вже 23 роки. 

9 лютого Київрада дала 625,3 мільйона гривень на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту.

За даними "Наших грошей", першозасновником "Еко-Буд-Трейд" був Дмитро Кириченко із с. Росава на Київщині.

Нинішній власник Максим Половко через ланцюжок партнерів пов’язаний із компаніями, близькими до директора КП "Житлоінвестбуд-УКБ" В’ячеслава Непопа та Михайла Голиці – екс-очільника Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА та президента АТ "ХК "Київміськбуд".

Директором "Еко-Буд-Трейду" із березня 2016 року є Сергій Васильович Драч, колишній перший заступник Голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України, а до того – голова наглядової ради вищезгаданого "Київміськбуду".

Усього з грудня 2015 року "Еко-Буд-Трейд" виграв тендерів на 1 мільярд гривень.

Єдиним конкурентом було київське ТОВ "Форма" Олександра Степенка зі статутним капіталом 50 тисяч гривень.   

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ