Жінку не пустили на виставку через дитину у візку



Фото id-ua.com.ua

Столичну мешканку Олександру Водницьку не пустили на виставку до ПінчукАртЦентру, тому що вона прийшла з 1-річною дитиною у візку.

Про це Водницька повідомила у facebook.

Подія сталася під вечір 20 липня.

"От стоїмо під дверима, и нас з Альбіною у візку не пускають... у правилах заборони немає, адміністратор зайнятий, вийти не може, подзвонила адміністратору по телефону на сайті, от чекаю відповіді", - написала мама малюка.

Відповіді від адміністратора упродовж години жінка не дочекалася.  

"Охоронець сказав, що конкретно такої заборони (на відвідування з малюками у візках – ред.) немає навіть в основному правилі, але все одно не пустять", - написала Водницька.

Вона відзначила, що її дитині 1,3 роки, вона ще не ходить, на момент візиту батьків до ПінчукАртЦентру, малюк спав у візку.

Жінка написала листа керівництву галереї.

Пізніше у facebook прес-служба ПінчукАртЦентру повідомила, що візки відносяться до "громіздких речей", прохід з якими на експозицію заборонений.

"Ми дійсно просимо відвідувачів арт-центру залишати дитячі візочки на першому поверсі біля охорони. У правилах, які ви бачили на вході, зазначено, що вхід із громіздкими речами не дозволяється", - відписали у відповідь на лист у ПінчукАртЦентрі.

У закладі пояснили, що такі заборони обумовлені "архітектурними особливостями історичної будівлі, які накладають певні обмеження при пересуванні простором арт-центру".

"А також тим, що наші куратори намагаються максимально наблизити мистецтво до відвідувачів, щоб між ними та творами не було перешкод. Ми часто представляємо інсталяцїї та скульптури великого розміру, які можуть бути випадково пошкоджені", - додали у прес-службі.

У закладі також відзначили, що люблять маленьких відвідувачів та їх батьків, "саме тому в арт-центрі існує освітня програма для дітей від 4 років".

"Крім того, наші спеціалісти розробили спеціальні інклюзивні заняття та проводять екскурсії для людей, які пересуваються на візках", - повідомили у прес-службі.

У закладі не пояснили, як бути батькам, які хочуть переглянути експозицію, але мають дітей, молодших 4 років, але принесли вибачення мамі за незручності.

"Ми будемо раді бачити вас, вашу донечку та друзів в арт-центрі та готові спеціально для вас провести індивідуальну екскурсію", - підсумували у ПінчукАртЦентрі.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ