Поліція викрила злодіїв, які грабували іноземців, шукаючи їх у соцмережах



У Києві правоохоронці викрили групу зловмисників, які грабували громадян іншої держави, знайомлячись із ними через соціальні мережі.

Про це повідомляє столична поліція, додаючи, що останнього разу після пограбування злодії вбили чоловіка.

Тіло потерпілого із тілесними ушкодженнями та шапкою на обличчі правоохоронці знайшли поруч із житловим будинком на Борщагівці. Жодних документів не було, як і версій щодо мотивів злочину.

 

Правоохоронці встановили, що злочин організував іноземець 1983 року народження.

За даними поліції, він створив у Києві "злочинну групу із чітким розподілом ролей":

"Для початку запропонував 30-річній знайомій шукати заможних іноземців у мережі Інтернет. Для цього створив для неї профіль та навіть від її імені спілкувався із шанувальниками, адже досконало володів англійською мовою. Разом вони "підшукали" іноземця, із яким домовились про зустріч у центрі столиці".

За даними поліції, "завданням жінки було непомітно підлити у напій снодійну речовину та повідомити подільникам, коли "клієнт" не зможе чинити опір грабіжникам".

"Під час однієї зустрічі із іноземцем та відпочинком у розважальних закладах, жінка не наважилась підлити рідину у напій, тому співучасники наказали везти чоловіка на квартиру. Там жінка підлила йому снодійне, але воно не подіяло: тоді жертву почали возити в машині поки не засне. І коли це знову не вдалось, повернулись до квартири, де на них чекали ще двоє чоловіків", – йдеться у повідомленні.

"Зловмисники почали бити іноземця, відібрали у нього речі, а потім організатор групи став його душити. Коли впевнились, що жертва вже не подає ознак життя, винесли тіло із квартири та залишили за кілька кварталів. Документи та речі спалили, аби не змогли встановити його особу", – уточнює поліція.

Правоохоронці виявили квартиру, де відбулось вбивство, встановили та затримали усіх учасників злочинної групи. Зараз вони перебувають у слідчому ізоляторі.

 

Слідчий відділ Святошинського управління поліції столиці проводить досудове розслідування за п. п. 6, 12 ч. 2. ст. 115 (умисне вбивство) і ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ