У Києві запровадять електронний квиток



Фото epravda.com.ua

Міська влада має намір цього тижня оголосити тендер на закупівлю обладнання для введення електронного квитка.

Про це повідомляє прес-служба Київради.

Система єдиного електронного квитка розробляється на базі КП "Київський метрополітен" та КП "Київпастранс".

Заплановано, що цього тижня буде оголошено конкурс на закупівлю обладнання, яке потрібне для запровадження е-квитка в наземному пасажирському транспорті. А наступного тижня ще один тендер на отримання програмного продукту для роботи цієї системи. 

"Електронний квиток у нас є, але тільки у підземному транспорті. Перш за все, ми маємо докупити валідатори та бортові комп’ютери для рухомого складу "Київпастрансу". Потім – впровадити інформаційну систему електронного квитка. Це перший етап буде, і другий – це модернізація технічної бази метрополітену та підключення вже до нової системи", - зазначив директор Департаменту інформаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

За даними ЄБРР, у містах Західної Європи втрати при зборі виручки у міському транспорті складають 2-3%, у Східній Європі – 2-7%. В українських містах втрати – 25-40%.

Відзначається, що це стається через використання паперових квитків, людський фактор та відсутність автоматичного обліку пільговиків. Цю проблему покликаний вирішити електронний квиток.

Планується, що у Києві система електронного квитка повноцінно запрацює з другого кварталу 2018 року.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ