Кількість пожеж у Києві зросла на чверть, – ДСНС



Фото ДСНС

За перше півріччя 2017 року кількість пожеж у житловому секторі міста зросла на 24%, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє сайт Держслужби з надзвичайних ситуацій Києва.

"З початку року в Києві спостерігається тенденція зростання кількості пожеж в житловому секторі міста. За перше півріччя статистика зареєстрованих пожеж в порівнянні з минулим роком збільшилась на 24%, а це 1916 пожеж проти 1547", - йдеться в повідомленні.

У зв’язку з цим ДСНС розпочала перевірки житлових будинків, обслуговуючі організації яких направили до рятувальників відповідні звернення.

"До кінця року рятувальники мають перевірити більше 8 тисяч будинків. Лише протягом липня планується провести понад 1400 перевірок житлових будинків", - додали у ДСНС.  

Перші перевірки на старому Подолі показали, що через щільне розміщення самих будинків пожежній техніці важко дістатися до місця займання.

Крім того, дерев’яні конструкції будинків з шатровими покрівлями тривалий час не оброблялися вогнезахисними засобами, а системи протипожежного захисту перебувають у неналежному стані.

"Багато порушень створюють і самі мешканці, які облаштовують мансарди на дахах, захаращують шляхи евакуації, закривають доступ до запасних виходів", - додали у прес-службі.

Також особливу занепокоєність рятувальників викликає пожежна безпека висоток (з умовною висотою 26,5 метра і більше), яких у Києві 2 тисячі 426.

Відзначається, що у таких будинках системи протипожежної автоматики і димовидалення, зазвичай, знаходяться в непрацездатному стані та не обслуговуються спеціалізованими організаціями.

"Пожежні крани, в основному, розукомплектовані, системи внутрішнього водопроводу несправні, сходові клітини не освітлюються. До більшості таких будівель відсутні вільні під’їзди пожежної техніки: наприклад встановлення шлагбаумів, велике скупчення автомобілів на прибудинковій території, клумби", - прояснили у ДСНС.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ