У Києві кількість бореліозних кліщів зменшилась утричі, – Держпродспоживчслужба



Фото pedpresa.ua

Кількість випадків зараження бореліозом у Києві внаслідок укусу кліща зменшилась у 3 рази.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив начальник Головного Управління Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан.

"Цього року ми спостерігаємо, що щорічне проведення дезинфекційних заходів – це робиться у лютому-березні – зі знешкодження кліщів, то ми фіксуємо, що зараження бореліозом знизилось майже у 3 рази", - сказав Рубан.

"Якщо ми раніше фіксували, що кожен другий у нас є інфікований бореліозом, то на сьогодні з бореліозом кожен 5-й укушений кліщем. Тобто кількість хворих на бореліоз знизилась", - додав він.

Рубан додав, що Київ – є лідером по захворюваності на Лайм-бореліоз.

"Але це тому, що у Києві найкраща діагностика цього захворювання, а в інших регіонах це захворювання так не діагностується", - пояснив начальник Держпродспоживслужби у Києві.

Рубан додав, що з початку року станом на 11 липня у столиці зафіксовано більше 200 випадків укусів кліщів, тоді як у минулому році за аналогічний період цей показник становив близько 300 укусів.

Він закликав киян, які помітили на собі чи дитині кліща, негайно звертатися до травмпункту.

"Там кліща правильно знімуть і встановлять діагноз. Робити це варто якомога швидше, оскільки у лабораторії помітили, що якщо кліща зняти упродовж 24 годин, то інфікування не відбувається", - підсумував Рубан.

Як відомо, хвороба Лайма (бореліоз, Лайм-бореліоз, системний кліщовий бореліоз) – це природно-осередкова інфекційна хвороба, яку спричинюють борелії. Хворобу передають кліщі. Характеризується вона переважним ураженням шкіри у вигляді мігруючої еритеми, а також нервової системи, опорно-рухового апарату і серця.  

Ірина Балачук, "Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ