У Києві під час лекції у кафе напали на організаторів і учасників. ФОТО. Доповнено



9 липня під час відкритої лекції у кафе в рамках "Sex Education Week" на тему "Трансгендер" невідомі напали на спікера, організаторів і учасників заходу.

Про це повідомляють організатори лекції у facebook.

"Близько 19:00 у приміщення кнайп-клубу "Купідон" увірвались 10 людей у масках, з  газовими балонами і токсичними чорнилами. З образливими криками вони закидали  учасників чорнилами, після чого атакували присутніх за допомогою газових балонів", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що нападників вдалося виштовхати з приміщення.

"Один з організаторів продовжив переслідувати невідомих і наздогнав групу з трьох осіб  на станції метро "Хрещатик", де втрутилася поліція і допомогла їх затримати", - йдеться в повідомленні. 

Постраждала Марія Коршунова 

Відзначається, що зловмисники (на фото) чинили опір поліції, а при обшуку у них знайшли маски, два газові балони і ніж. 

 Нападники 

"Затриманих підтримувала група людей, які перешкоджали поліцейському автомобілю під час спроби доставить нападників у відділок. Ці люди погрожували організатору і намагались заблокувати автомобіль. У відділку Шевченківського на Прорізній, 12 до затриманих приїхав адвокат і два народні депутати нинішнього і минулого скликань. У результаті нападників відпустили", - повідомили організатори лекції. 

 Нападник 

Вони наголосили, що присутній народний депутат Юрій Вознюк погрожував організатору, коли той намагався його сфотографувати. А нападники продовжували провокації навіть біля відділку.

"Поліція зняла показання у постраждалих і очевидців. Одного з організаторів доставили у лікарню", - підсумували організатори.

Поліція за даним фактом відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство)   

"Відкрито кримінальне провадження. Затримали 3 осіб. Їх допитували, але вони відмовились надавати будь-які пояснення. Також опитують очевидців полії. Ми звернулися до ресторану щодо наявності камер відеонагляду, щоб з’ясувати всі обставини події", - розповіли у Шевченківському райуправлінні поліції.

Правоохоронці також повідомили, що на місці був присутній колишній нардеп від ВО "Свобода" Андрій Мохник. 

Однак він жодних пояснень не надавав, у події не втручався.

Також, у поліції додали, що інформацію про постраждалих не отримували.

"Даних про постраждалих від медиків у нас немає. Щодо чорнил, то це були звичайні чорні чорнила", - підсумували у Шевченківському райуправлінні поліції.

Ірина Балачук, "Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ