Жертвами суші у Києві стали 39 осіб



Фото sushichef.056.ua

Кількість людей, які отруїлися суші у Києві, становить 39 осіб.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Києві 5 липня.

"Кількість захворювання на гостру кишкову інфекцію становить 39 випадків станом на 5 липня після вживання їжі в закладі громадського харчування", - йдеться в повідомленні.

За результатами досліджень, проведених лабораторним центром, у змивах з робочих поверхонь, посуду, кухонного інвентарю, рук та одягу персоналу були виявлені бактерії групи кишкової палички.

"При дослідження 9 проб харчових продуктів встановлено, що 7 проб ролів та 1 проба соусу за санітарно-мікробіологічними показниками, не відповідають вимогам технічних умов", - додали у Держпродспоживслужбі.

Крім того, відзначається, що у кухаря закладу громадського харчування виявлена однотипова сальмонела S.enteritidis групи D.

Як повідомлялося раніше, у столиці зросла захворюваність на гострі кишкові інфекції серед дорослих і дітей. Зокрема, зареєстровані 8 випадків захворювання на ботулізм, пов’язані з вживанням в’яленої риби.

Крім того, наприкінці червня 16 людей отруїлись суші у закладі громадського харчування ТОВ "Суші Ленд".

Після цього Київська адміністрація заявила, що встановила жорсткий контроль за якістю харчових продуктів, у зв’язку з випадками захворювань на ботулізм та гостру кишкову інфекцію.

Співробітники Держпродспоживслужби перевірили стан 103 закладів харчування у столиці, з них лише у 4 не виявили порушень. 15 закладів не дозволили проводити моніторинг.        

30% ресторанів Києва після перевірки тимчасово призупинили роботу

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ