"Чесна парковка": дохід від паркування зріс у 2,2 рази



За три тижні проекту "Чесна парковка", з 12 до 30 червня, надходження з 5 майданчиків у центрі Києва зросли у 2,2 рази порівняно таким самим періодом минулого року.

Про це повідомили виконавці проекту "Чесна парковка" під час прес-брифінгу 4 липня.

"Надходження від парковок за перший тиждень роботи "Чесної парковки" навіть зменшились на 10%. Це було зі старими паркувальники. Наступні 3 тижні – з новими паркувальниками – надходження зросли у 2,2 рази. Так ми можемо приблизно вирахувати, якою є корупційна складова", - сказала менеджер групи "Реанімаційний Пакет Реформ-Київ" Оксана Величко.

Найбільше зростання зафіксовано на паркувальному майданчику на площі Івана Франка – у 3,9 рази і на вулиці Володимирській, 50 – у 3,8 рази.

На вулиці Прорізній, 27-19 зафіксоване зростання в 1,7 рази, на вулиці Льва Толстого – у 3,1 рази та вулиці Басейній, 23/52-11 в 0,8 рази. 

 

"На Басейній парковка показала зниження показників на 20%. Це пов’язано з тим, що наш паркувальник приходить на 9 годин, а на 8 годин прийшов старий паркувальник і зі своїх постійних клієнтів, які з ним дружать, яким він притримував місця і які йому платять якісь там гроші, а він їх нікуди не здає – це такий бізнес "сам на себе", то він прийшов і на місяць уперед зняв з них касу. Тому тут ми мали таке зниження надходжень", - пояснила Величко.

5 парковок у центрі Києва обрали тому, що вони розташовані у першій паркувальній зоні, приймають усі способи безготівкової оплати (термінали і паркомати), є високо завантаженими і водночас приносять низький дохід.

"Чесна парковка" – це дослідницький проект, який стартував 6 червня для громадського моніторингу надходжень від оплати паркування та популяризації безготівкових способів оплати паркування серед водіїв столиці.

Таку ініціативу реалізовують КП "Київтранспарксервіс", ГО "Фундація "Відкрите суспільство", група РПР-Київ громадської платформи Реанімаційний Пакет Реформ.

"Чесну парковку" втілюють в рамках проекту "Більше фактів для діалогу", який виконує Інститут висвітлення війни та миру (IWPR) за підтримки МЗС Королівства Нідерландів.

Як відомо, раніше громадський моніторинг роботи проекту "Чесна парковка" виявив, що близько 50% водіїв не платять за парковку.   

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ