Кличко обіцяє, що не забудує Труханів острів



Тут і далі фото kiev.klichko.org


Труханів острів в Києві залишиться рекреаційною зоною та місцем для відпочинку киян і гостей міста, і жодних капітальних забудов тут не буде.

Таку обіцянку дав мер Києва Віталій Кличко під час виїзної наради щодо розвитку Труханового острова, повідомляє прес-служба політика.

"Останнім часом дуже багато спекуляцій щодо долі Труханового острову. Але можу запевнити: Труханів острів був, є і залишатиметься рекреаційною зоною. Жодних забудов тут не буде. Якщо щось і будуватиметься, то це – спортивні майданчики, інфраструктура для активного відпочинку, але нових капітальних споруд тут не буде", - сказав мер.

Він наголосив, що на острові створять громадський простір і розвиватимуть спортивну та туристичну інфраструктуру. 

Зокрема, збудують канатну дорогу. Втілити проект планують за максимум 2 роки після інвестиційного конкурсу. 

 

"Люди повинні мати можливість швидко та комфортно дістатися Труханового острова. Є декілька міжнародних компаній, які вже заявили про свою готовність брати участь в інвестконкурсі", - сказав Кличко.

Крім того, за його словами, до Дня Незалежності проведуть ремонт пішохідного мосту, який поєднує правий берег Києва та Труханів острів. 

 

Кличко наголосив, що реконструкція Труханового вже розпочалася і відбуватиметься поетапно.

Наразі вздовж центральної дороги острова встановили 70 світлодіодних освітлювачів, у центральній частині парку висадили дерева, встановитли 2 спормайданчики, а вздовж велодоріжки облаштували місця для відпочинку спортсменів.  

Крім того, з боку Московського мосту завершується облаштування паркінгу для автівок, щоб зменшити рух автотранспорту островом.

Найближчим часом на острові будуть встановлені 60 відеокамер, також цього року розпочнуться роботи з будівництва інженерних мереж до вбиралень зони відпочинку "Центральна" та створять рекреаційний маршрут з благоустроєм.

Для розвитку інфраструктури острова підготовлено кілька інвестиційних проектів: велохабу з кафе та зоною барбекю, дитячих майданчиків, майданчиків для волейболу, прогулянкової зони, спортивних майданчиків, містків для рибальства, вейкбордингового центру тощо.

"Я впевнений, що наступної весни Труханів острів матиме інший вигляд. І тут будуть комфортніші умови для відпочинку та активних занять спортом", - підсумував Кличко.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ