Представник позивача каже, що влада бреше про появу проспекту Шухевича у Києві



Фото holos.fm

Представник організацій "Антифашистська правозахисна ліга" і "Єврейська правозахисна група" у суді Олена Бережна, заявляє, що інформація про перейменування проспекту Ватутіна на проспект Шухевича не відповідає дійсності.

Про це вона написала у facebook.   

"Журналісти "попались" на підготовлену "качку" від Київради і так званого міністра Нищука про те, що всі судові процеси щодо перейменування проспекту імені легендарного Генерала Ватутіна на Шухевича закінчені, суд відмовив у задоволенні позовних вимог і проспект уже офіційно носить ім’я Шухевича", - написала Бережна.

Вона назвала такі заяви міністра і міськради "маячнею".

"Судовий спір не закінчений, судове засідання назначене на 5 липня. Ухвала суду про заборону підписувати і публікувати рішення Київради про перейменування проспекту не скасована судом Апеляційної інстанції", - додала Бережна.

Вона відзначила, що рішення органу місцевого самоврядування вступає у законну силу після його публікації в офіційному виданні.

"Тому дане рішення не діє! У зв’язку з протиправними діями щодо незаконного підписання і опублікування на сайті Київради цього рішення направлено заяву в Нацполіцію з вимогою порушити кримінальну справу щодо Кличка і Прокопіва за невиконання ухвали суду і тиск на суд!", - написала Бережна.

Вона додала, що вірить, що суд не дозволить перейменувати проспект Ватутіна на Шухевича. 

Як повідомила "Українській правді. Київ" керівник прес-служби Київради Наталія Пругар, проспект Ватутіна перейменовано на Шухевича.

"Оскільки Київрада – це колегіальний орган, рішення щодо перейменування прийняте більшістю депутатського корпусу – за нього проголовували 69 депутатів, це рішення у визначений строк було опубліковане на сайт міської ради, тому ми безперечно вважаємо, що рішення набуло чинності", - сказала Пругар.

Вона додала, що міська рада знає про хвалу суду, яка забороняє підписувати і публікувати рішення Київради, але наголосила, що рішення було підписане і опубліковане за кілька днів до появи цієї ухвали.

"Воно було підписане мером і опубліковане на сайті Київради щось через 2 чи 3 дні після прийняття, а ухвала була 12 червня", - сказала Пругар.

Керівник прес-служби Київради визнала, що рішення про перейменування не було обліковане у муніципальній газеті "Хрещатик":

"Регламент говорить так, що рішення набуває чинності з моменту опублікування на сайті і в газеті "Хрещатик". Оскільки рішення опубліковане на сайті Київради, то воно вступило в дію. Чому його не опублікувала газета "Хрещатик", то питання до газети „Хрещатик".

Вона також додала, що Київрада подала апеляцію на ухвалу суду про призупинення перейменування і розглядати її мають на цьому тижні.

У випадку, якщо суд все ж таки заборонить перейменування, то, за словами Пругар, Київрада буде оскаржувати це рішення.

"У нас мільйони громадських організацій, які можуть бути проти того чи іншого рішення і судитися щодо його скасування і навіть домогтися скасування. Але Київрада вибрана київською громадою, і питання щодо її легітимності не виникає. Рішення її легітимне, прийняте згідно з регламентом.

Якщо рішення скасує суд, то Київрада оскаржуватиме це. Депутати представляють громаду, якщо це рішення голосували, то, значить, це важливо для громади. А якщо це важливо для громади, то Київрада стоятиме за неї до кінця", - сказала Пругар.

Ірина Балачук, "Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ