У Києві 30% закладів громадського харчування закрилися після перевірки



Фото miyagi.com.ua

30% ресторанів Києва тимчасово призупинили роботу після перевірки на дотримання санітарно-гігієнічних норм.

Про це повідомляє сайт Держпродспоживслужби.

Відзначається, що під час моніторингу діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, які здійснюють обіг харчових продуктів, фахівці Держпродспоживслужби у Київ у 30% з них виявили порушення санітарно-гігієнічних та ветеринарно-санітарних норм.

"За результатами роз’яснювальної роботи установи самостійно прийняли рішення щодо тимчасового припинення роботи для проведення санітарного дня, ремонтних робіт, приведення документації в порядок", - йдеться в повідомленні.

Серед порушень Держпродспоживслужба назвала: відсутність реєстраційного номера об’єкту потужності; постачання продуктів харчування без супровідних документів, які засвідчують їх якість та безпечність; порушення термічного процесу приготування страв; відсутність мед книжок у персоналу та інші.

Наголошується, що станом на 2 липня у столиці 34 людини захворіли на гостру кишкову інфекцію.

За даними лабораторних досліджень, можливим етіологічним фактором є збудник сальмонельозу.

Епідеміологічне розслідування випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію продовжується.

Як повідомлялося раніше, у столиці зросла захворюваність на гострі кишкові інфекції серед дорослих і дітей. Зокрема, зареєстровані 8 випадків захворювання на ботулізм, пов’язані з вживанням в’яленої риби.

Крім того, наприкінці червня 16 людей отруїлись суші у закладі громадського харчування ТОВ "Суші Ленд".

Після цього Київська адміністрація заявляє, що встановила жорсткий контроль за якістю харчових продуктів, у зв’язку з випадками захворювань на ботулізм та гостру кишкову інфекцію.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ