Балицька: На мене тисне правоохоронна система України



Депутат Київради Ольга Балицька заявляє, що на неї почали тиснути і погрожувати, коли вона зайнялася забудовою Сінного ринку.

Про це вона розповіла "Українській правді. Київ".

"Я однозначно пов’язую це з забудовою Сінного ринку. ЗМІ з забудовою цього ринку пов’язують Ярему, Даниленка і Ільїна – це все  прокуратура. То вочевидь, на мене давить виключно правоохоронна система України", - сказала вона.

Балицька відзначила, що займається і дуже великими структурними речами – як, наприклад, реформа сплати пайового внеску, так і точковими – зокрема, найбільш одіозними незаконними забудовами, як монстр на Подолі, чи забудова у зоні Юнеско по вулиці Олеся Гончара, 17-23.

"Загалом, коли оці будівництва зупинялись, то теж бували натяки. Але потрошки. А шквал погроз почався, коли я почала брати участь у питанні забудови Сінного ринку саме з юридичної точки зору і знайшла юридичні зачіпки, які не дають їм будуватися", - сказала Балицька.

Вона розповіла, що перші попереджання почула від знайомих.

"На концентрах "Культура проти хамства", які ми влаштовували, друзі і знайомі почали мені повідомляти, що мені краще не братися за цю справу. Я на це не відреагувала, тоді мені почали говорити, що мені "буде гірше", бо за цим стоять визначні особистості –  прокурори за цим усім стоять. Коли я отримала одне з таких попереджень, то наступного дня у мене під вікнами була похоронна процесія і мене годину "ховали" у труні", - розповіла депутат.

Згодом погрози стихли ненадовго.  

"А потім, коли ми розгорнули діяльність проти незаконної забудови Сінного, то мені казали "дівчинко, ти попала", тоді почалися і дзвінки, і роздача листівок про нібито корупцію, про те, що я беру гроші за зупинку забудови, про те що я нібито коханка Януковича і ще когось, тому я так нахабно поводжуся. Отака маячня", - розповіла Балицька.

"Потім йде оцей обшук прокуратури у якісь невідомій справі якогось чиновника, але перевіряють саме мою ділянку, потім мені почали надходити дзвінки з різних номерів нібито від поліції, де мене кудись викликали надати пояснення, кудись прийти, з кимось зустрітися. Коли я кажу "пришлість мені номер провадження і повістку, і я прийду", то вони кажуть "нема такого, ми спершу по-хорошому хочемо". Тепер я бачу себе у переліку НАЗК", - додала депутат.

Балицька каже, що жодних перевірок не боїться, але не розуміє, чому стільки сили витрачають саме на неї.

"Я людина дуже поміркована, я дію виключно юридичними методами, я аналізую документацію. І не розумію, чому на мене витрачають стільки ресурсу, вже стільки шукали, але нічого не знайшли. Виходить, якось мене пресувати потрібно, щоб я не лізла", - переконана Балицька.

З приводу погроз депутат до поліції не зверталася.  

"Я не вірю на сьогодні у правоохоронну систему. Я ні до кого не зверталась, бо навіть не хочу витрачати на це свій час. Я не вірю, що ці люди будуть нас захищати. У тій справі, коли принесли мені труну – то справа про погрозу вбивством – ще 2 місяці тому матеріали передали у прокуратуру. Там встановили і замовників, і учасників. Поліція передала справу з проханням оголосили їм про підозру. Але прокуратура нічого не оголосила, а сказала, що "відправляємо на дорозслідування". Тому я не вірю", - сказала Балицька.

Вона наголосила, що свої діяльності не зупинить, хоча деколи боїться за життя своє і своєї родини.

"Але не зупинюсь. Будемо їсти слона по шматках. По Сінному ми розуміємо, що ми йдемо правильним юридично виваженим шляхом. У всьому іншому – буду розголошувати, що відбувається, щоб керівництво держави звернуло увагу на ту ситуацію, що відбувається, бо такого політичного тиску на місцевого депутата, здається ще не було", - підсумувала депутат.  

Ірина Балачук, "Українська правда. Київ"

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ