Київ купив 7 трамваїв у "Електронтрансу" за 300 мільйонів



Фото transit.parovoz.com

КП "Київпастранс" 26 червня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Спільне українсько-німецьке підприємство "Електронтранс" про закупівлю трамваїв на 300,99 мільйона гривень.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на систему "Прозорро".

Передбачається, що цього року поставлять 7 п’ятисекційних трамваїв Електрон Т5В641 з низькою підлогою, завдовжки 30,2 м на 60 місць вартістю по 43 мільйони гривень.

Вони матимуть можливість автономного ходу в 1 км, будуть обладнані кондиціонерами в салоні та кабіні, системою відеонагляду, інформаційною системою, маршрутними покажчиками, звуковим інформатором, а також пристосовані для пасажирів з обмеженими можливостями.

Гарантійний строк становить 2 роки.

Відзначається, що у жовтні 2015 року "Київпастранс" замовив цій самій фірмі трамваї Т5В641 більше ніж у півтора рази дешевше – по 26,25 мільйона гривень.

Однак у вересні 2016 року ціну за одиницю та суму договору змінили додатковою угодою в невідомий бік.

Нині єдиним конкурентом було ТОВ "Торговий дім УКВЗ-Україна". Наголошується, що ніхто жодного разу не знижував ціну під час аукціону. Таким чином, формальна економія відносно очікуваної вартості закупівлі в 301 мільйон гривень склала лише 0,003%.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ