Київ заробив понад 6 тисяч гривень за 5 днів роботи "Чесної парковки"



Фото kiev.vgorode.ua

Київська адміністрація заявляє про 6 тисяч 90 гривень доходів від послуги паркування за 5 днів роботи проекту "Чесна парковка" у центрі столиці. Водночас понад 3,5 тисячі гривень водії не сплатили.

Відзначається, що з 12 по 16 червня завантаженість паркувальних майданчиків по вулиці Володимирській, 50, площі Івана Франка та вулиці Прорізній (від вулиці Володимирської до вулиці Паторжинського) складала в середньому 85%.

Парковка на площі Франка принесла 2,7 тисячі гривень (у перший день, 12 червня, "старий" паркувальник не вийшов на роботу, що спричинило зменшення надходжень), на вулиці Володимирській, 50 – 1370 гривень та на вулиці Прорізній, 27-19 – 2020 гривень.

"Упродовж 5 днів на майданчиках періодично виникали проблеми з РРО – пристроєм, який дозволяв приймати оплату від водіїв та видавати чеки про сплату", - йдеться в повідомленні.

Водночас у КМДАВ заявили, що моніторами зафіксовано 144 випадки несплати водіями за паркування, через що за 5 днів міський бюджет недоотримав 3550 гривень.

На площі Івана Франка зафіксували 60 випадків несплати на загальну суму 2 тисячі гривень, на вулиці Володимирській, 50 – 7 випадків на загальну суму 100 гривень та на вулиці Прорізній, 27-19 – 77 випадків на 1450 гривень.   

Натисніть, щоб збільшити 

Серед негативних сторін роботи нових паркувальників громадські монітори відзначали пасивність у роботі та невпевненість через брак досвіду, серед позитивних – комунікабельність і відповідальність.

Як відомо, раніше громадський моніторинг роботи проекту "Чесна парковка" виявив, що близько 50% водіїв не платять за парковку.   


 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ