Кличко пояснив, чому піднімає тариф на квартплату



Фото sud.ua

Київська адміністрація вимушена підняти тариф за обслуговування будинків, щоб галузь ЖКГ продовжувала працювати і надавати якісні послуги киянам.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-служба політика.  

За словами міського голови, щомісяця на контактний номер 1551 надходить 300-400 звернень зі скаргами на сміття у дворі, неприбрані під’їзди, відсутність освітлення, некомпетентність керівництва ЖЕКів та інше.

"Ситуація непроста, адже протягом кількох років ціни на енергоносії і тарифи на комунальні послуги значно зросли. Ми весь цей час робили все можливе, аби тариф за утримання будинку не піднімався. І тепер ця галузь знаходиться на межі виживання", - зазначив Кличко.

Він підкреслив, що місту потрібно залучати у сферу ЖКГ спеціалістів, однак через складні умови праці і низький рівень зарплати вони не хочуть йти на роботу у цю сферу.

"У столиці неукомплектованість, наприклад, штату двірників складає майже 40%, а працівників ремонтних напрямків – близько 30%. Тому, щоб ця галузь могла працювати далі і надавати більш якісні послуги киянам, ми вимушені підняти тариф на квартплату", - сказав Кличко.

Як відомо, Київська адміністрація вирішила підняти тарифи на утримування будинків і прибудинкових територій з 3 гривень у середньому до 6,43 гривні за 1 кв. м. 

Як відомо, з 1 березня тариф на електроенергію зріс до 90 копійок – 1,68 гривні за кіловат.

З 12 травня на 14,7% подорожчала холодна вода. 

З 1 червня для мешканців Дніпровського та Дарницького районів Києваподорожчали опалення та гаряча вода в середньому на 9%.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ