Прокуратура завершила розслідування щодо екс-керівника "Київенергохолдингу"



Фото oligarh.org.ua

Прокуратура завершила розслідування у справі про незаконне відчуження екс-головою правління ЗАТ "Київенергохолдинг" Юрієм Бондарем акцій підприємства у 2006 році.

Про це повідомляє сторінка відомства у facebook.

"Прокуратура Києва завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно екс-голови правління ЗАТ "Компанія Київенергохолдинг", який зловживаючи своїм службовим становищем, завдав територіальній громаді Києва понад 106 мільйонів  гривень збитків", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що у 2006 році посадовець незаконно відчужив на користь приватної компанії пакет акцій ВАТ "АЕК "Київенерго" реальною вартістю 183 мільйони гривень.

При цьому він використав акт оцінки 2004 року, за яким пакет акцій коштував 77 мільйонів гривень. Відзначається, що на той час цей акт втратив свою чинність і не міг застосовуватись під час укладення угод по відчуженню. 

"Зазначенні дії призвели до втрати територіальною громадою міста Києва контролю над пакетом акцій компанії, що становив майже 13 відсотків статутного фонду", - йдеться в повідомленні.  

Дії Бондаря кваліфікували за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем). 

Як відомо, у грудні 2016 року Прокуратура Києва разом з Нацполіцією та СБУ затримала екс-керівника "Київенергохолдингу" Юрія Бондаря у рамках справи про розтрату державних коштів в особливо великому розмірі.

Тоді Печерський райсуд заарештував Бондаря на 2 місяці й установив заставу у 7 мільйонів гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ