Київрада хоче виключити алкоголь з функціоналу МАФів



Фото kiev.vgorode.ua

Столичні депутати хочуть повністю заборонити продаж алкоголю в МАФах.

Рішення про виключення будь-якого алкоголю з функціоналу МАФів підтримала на засіданні 13 червня комісія з питань бюджету, повідомляє прес-служба Київради.

У документі пропонується заборонити продаж горілки, слабоалкогольних напоїв, джин-тоніку, і загалом, всього спиртовмісного в МАФах.

Як пояснив автор документу, депутат Київради Владислав Михайленко, згідно з законом, алкогольні напої можна продавати тільки в капітальних спорудах, до яких МАФи не належать.

"Тому фактично, видаючи договори пайової участі на продаж алкогольних напоїв в тимчасових спорудах, ми чинне законодавство порушуємо. Тобто проект рішення має на меті врегулювання цієї колізійної ситуації", - сказав Михайленко.

На переконання депутатів, проект рішення також має позитивно вплинути на комфорт киян, адже забезпечить боротьбу із так званими "наливайками" та врегулює торгівлю алкогольними і слабоалкогольними напоями у тимчасових спорудах.

Як відомо, 17 березня 2016 року Київрада прийняла рішення про заборону торгівлі алкогольними напоями у МАФах.

22 вересня 2016 року Київрада заборонила продаж алкоголю та пива у стаціонарних об'єктах торгівлі в столиці з 23:00 до 10:00. 12 жовтня це рішення вступило в дію.

У кінці листопада 2016 року суд скасував заборону на продаж алкоголю в київських МАФах.

20 грудня 2016 року Київське обласне відділення Антимонопольного комітету вже визнавало рішення Київради про заборону продавати алкоголь вночі незаконним.

10 квітня Господарський суд Києва зобов’язав Київраду скасувати її рішення від 22 вересня 2016 року про заборону продажу алкоголю з 23:00 до 10:00.

 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ