Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/59393acdae0da/
Українська правда
Київ

Київенерго: жителям Ташкентської повернуть світло, коли погасять борг

08.06.2017  14:53


Фото Motto.net.ua

"Київенерго" не може назвати термінів повернення електропостачання жителям вулиці Ташкентської, 33, оскільки балансоутримувач будинку має великий борг.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили в прес-службі компанії.

"На постачання електроенергії будинку по вулиці Ташкентська, 33 ми маємо договір з його балансоутримувачем – ПАТ НВП "Каскад". Наразі за цю послугу по цьому будинку вони заборгували 363 тисячі 900 гривень. Така ситуація тут не вперше. Заборгованість почала накопичуватись з 2015 року", - розповіли у прес-службі.

Відзначається, що у попередні роки, розуміючі потреби мешканців, "Київенерго" погоджувалось на реструктуризацію боргу.

"Проте платіжної дисципліни "Каскад" не дотримувався, що і призвело до накопичення такої суми. Цього разу ми також попереджали про необхідність погасити борг і про те, що послуга буде відключена", - сказали в прес-службі.

Наразі "Київенерго" вже не може реструктуризувати борг "Каскаду", оскільки підприємству знаходиться в стадії ліквідації.

"Іншого варіанту для повернення послуги, окрім як повного погашення заборгованості, немає. Після оплати боргу впродовж 5 днів електропостачання мешканцям буде повернено. Сподіваємося на якнайшвидше врегулювання ситуації та конструктив з боку балансоутримувача", - прокоментували в прес-службі.

"Ми розуміємо, що люди стали заручником ситуації, проте не маємо змоги безоплатно надавати послугу. На жаль, ми маємо такі випадки, коли балансоутримувачі житлових будинків накопичують великі борги", - повідомили у прес-сужбі.

Нині загальний борг по Києву за електроенергію сягнув більше мільярда гривень, борг населення становить 363 мільйони.

"Київенерго" закликає своїх клієнтів своєчасно розраховуватися за спожиті послуги, бо від цього залежить здатність компанії забезпечити столицю електроенергією та проводити ремонти у випадку аварійних ситуацій.

"Київенерго постійно веде переговори з боржниками, направляючи повідомлення про наявність заборгованості та її розмірах, а також пропонує варіанти реструктуризації боргу. При цьому нерідко споживачі відмовляються оплачувати поточне споживання і погашати заборгованість, що накопичилася. Вичерпавши всі можливі методи впливу, "Київенерго" змушене відключати послугу", - підсумували у компанії.

Як відомо, жителі 9-поверхового будинку по вулиці Ташкентській, 33 понад тиждень залишаються без електроенергії, попри те, що це будинок з електроплитами. Світло людям відрізали за борги балансоутримувача ПАТ НВП "Каскад", хоча мешканці стверджують, що сплачують у повному обсязі.

Ірина Балачук, "Українська правда. Київ" 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.