"Київтрансгаз" залишив ТЕЦ-6 без газу: понад 2 тисячі будинків будуть без гарячої води



Фото kyivenergo.com

30 травня "Київтрансгаз" припинив газопостачання ТЕЦ-6, яка забезпечує гарячою водою Оболонь, Троєщину, Райдужний та Лісовий масиви Києва.

Про це повідомляє прес-служба "Київенерго".

Всього у зоні теплопостачання ТЭЦ-6 знаходиться 3 тисячі 138 об’єктів, з них – 2 тисячі 142 житлових будинків, 39 медичних закладів, 164 дитсадків та 670 відомств.

"Припинення газопостачання однієї з найбільших в Україні теплоелектроцентралей – це не лише відсутність гарячої води у клієнтів, але й серйозні ризики негативних технологічних наслідків в роботі теплоелектроцентралі в майбутньому опалювальному сезоні", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що основна причина припинення газопостачання на теплоджерела Києва – накопичені державою та споживачами борги за опалення та гарячу воду.

"Станом на 1 травня борг столиці за теплоенергію становив майже 4,9 мільярда гривень... А борг за транспортування газу до ТЕЦ-6 перевищує 370 мільйонів гривень, 108 мільйонів гривень, з яких – непрофінансовані державою пільги та субсидії", - йдеться в повідомленні.

"Київенерго" закликає всі державні органи сплатити борги за послуги теплопостачання.

"Централізоване гаряче водопостачання в столиці і вся теплоенергетика в Україні – під загрозою. Економіка галузі зруйнована. З одного боку, на теплоенергетику тиснуть борги держави та несинхронне підвищення тарифів на тепло і газ. З іншого – продовжується тиск спецрахунками, через які платежі за теплові послуги автоматично надходять газопостачальнику", – підсумували у "Київенерго".

Як відомо, 3 травня "Київгаз" призупинив газопостачання 40 квартальних котелень, які забезпечують гарячою водою 231 будівлю.

24 травня через борги "Київенерго" газ відключили СТ-1, СТ "Біличі" та районній котельні "Теремки", які забезпечують гарячою водою 1980 споживачів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ