Київ просить НКРЕКП допомогти з вирішенням екологічних проблем на лівому березі



Фото l-z-foto.livejournal.com

Київська адміністрація просить Національну комісію, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та компослуг, підтримати інвестпрограму "Єврореконструкції" для вирішення екологічних проблем на лівому березі.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-служба політика.

Програма передбачає реконструкцію газоочисного обладнання котлоагрегатів на Дарницькій ТЕЦ, щоб покращити екологічну ситуацію в Дарницькому районі.

"Ми розуміємо, наскільки гострим є питання екології для киян, які проживають поряд з Дарницькою ТЕЦ. Мешканці прилеглих будинків особливо стурбовані роботою золошлаковідвалу, що в народі носить назву "озеро Гарячка", та негативними наслідками його роботи для навколишнього середовища", - сказав міський голова.

Він наголосив, що реконструкція не позначиться на тарифах на тепло і світло для споживачів. 

Кличко відзначив, що КМДА з громадськістю проконтролюють хід виконання робіт на Дарницькій ТЕЦ та дотримання технічних вимог.

"Я також наголошую, що "Єврореконструкція" має вжити всіх заходів заради безпечного функціонування "Гарячки", поки об’єкт не буде рекультивований. Це особливо важливо в спекотний період, щоб пил та інші забруднюючі речовини не потрапляли на територію житлових масивів", - сказав мер Києва.

Як відомо, Дарницька ТЕЦ працює з 1954 року і опалює майже десяту частину всієї житлової площі Києва. Основним проектним паливом є антрацитовий штиб. Також можливе використання природного газу і мазуту.

Відповідно до плану дій, після поетапного встановлення сучасних електрофільтрів на кожному котлоагрегаті теплоелектроцентралі, шлаки в сухому вигляді залишатимуться на території станції. Їх використовуватимуть у будівельній галузі.

Надалі припиниться використання дніпровської води для транспортування відходів у "Гарячку", а саму територію золошлаковідвалу можна буде рекультивувати.

Передбачається, що на повну поетапну модернізацію системи газоочистки треба 5 років.

Це пов’язане з тим, що технологічно можна повністю відключати на ремонт лише один котел на рік.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ