До Дня Києва готують понад 180 культурно-мистецьких заходів



Фото bigkiev.com.ua

Київська адміністрація має намір провести понад 30 загальноміських та 150 районних акцій, перфомансів та інших культурно-мистецьких заходів до Дня Києва.

Про це на брифінгу 22 травня заявила заступник голови КМДА Ганна Старостенко.

"Цього року гаслом Дня Києва обрали "4 дні танців, музики і квітів". Розпочнемо святкування 24 травня, коли відбудеться вручення мистецької премії "Київ"", - сказала Старостенко.

Головною локацією святкування стане Софійська площа, де 25 травня розпочнеться фестиваль музики, танців та квітів.

"Цього року у нас щодня там будуть представлені цікаві танцювальні програми, будуть проходити конкурси серед аматорів і професіоналів. Будуть дні латини, дні танго, у суботу – у день відкриття – день вальсу і 28 числа – день українського танцю", - розповіла Старостенко.

На Львівській площі 26 травня втретє відбудеться "Анна де Київ Фест", а на Співочому полі цього дня відкриють нову виставку квітів.

27 травня заплановане відкриття парку "Наталка" на Оболоні, міжнародний євромарафон, велогонка.

"На Контрактовій площі 27 та 28 травня пройде "Фестиваль культури народів Подолу" з ярмарками, майстер-класами та культурно-мистецькою програмою.

28 травня відбудеться традиційний Пробіг під каштанами. 

З міського бюджету на святкові заходи витратили 370 тисяч гривень. Ще близько мільйона гривень виділили на фестиваль "Сонячний каштанчик". 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ