КМДА: стовпці на Трухановому монтують, щоб відмежувати автомобілі і пішоходів



Труханів острів розвиватимуть як рекреаційну зону, а стовпці встановлюють, щоб розмежувати потоки автомобілістів та пішоходів і убезпечити останніх.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник, коментуючи монтаж стовпців на вулиці Труханівській.

"Там відбувається те, що треба. Нам потрібно трохи змінити організацію дорожнього руху на в’їзді. Цим займається "Київдорсервіс", якому ми передали цей об’єкт на баланс. Стовпці ставлять на перших 100-150 метрах на в’їзді, щоб розвести потоки авто, які в’їжджають і виїжджають. А більше ніхто і ніде тих стовпців ставити не буде", - сказав чиновник. 

Він пояснив, що на в’їзді на острів замість 2 смуг руху буде 3: дві на виїзд і одна на в’їзд, окремо буде доріжка для пішоходів та велосипедистів.

"Ми не можемо повністю заборонити в’їзд автомобілів, бо там люди, які проживають, і які тренуються. Це приблизно 1,5 тисячі автомобілів, які хочуть мати право в’їзду на Труханів. Вони мають перепустки. Також є батьки, які хочуть завезти дітей на тренування і забрати", - сказав Поворозник.

Для батьків встановлять максимальний час перебування на острові, попередньо – від 40 хв до 1 години.

"Буде безкоштовна стоянка для тих, хто приїхав. Буде повністю зарежимлений об’єкт, буде пропускний пункт, як на стоянках, де братимуть талон і тільки після цього авто проїжджатимуть. Ми встановимо камери відеонагляду, які слідкуватимуть за дотриманням швидкісного режиму у 20 км/год", – сказав заступник мера.

Камер буде більше 40 штук, стоятимуть вони на відрізку до Пішохідного мосту.

Поворозник запевнив, що тих, хто порушуватиме швидкісний або часовий режим, більше не пускатимуть на Труханів.

"Якщо батько підвозить дитину на заняття, він має там 50 хв чи годину, якщо він порушує швидкісний режим чи часове обмеження, то ми таких більше не будемо пускати", - сказав чиновник.

При цьому плату за проїзд на острів брати не планують.

"Встановлювати плату і пускати усі авто на Труханів не плануємо. Якщо ми встановимо плату і пускатимемо всіх, то там шлагбаум не буде закриватися взагалі", - переконаний заступник мера.

Наразі, за його словами, триває монтаж камер і встановлення системи пропуску. Закінчити ці роботи планують за 2 тижні.

Поворозник нагадав, що сьогодні на Трухановому їздить без коштовний автобус "Київпастрансу", тож ті, хто лишає авто на стоянці, можуть під’їхати до пункту призначення.

Він також додав, що у майбутньому міська влада має намір таки закрити в’їзд для авто. 

"З цієї дороги, яка там є, ми хочемо зняти статус дороги, бо це не дорога, а рекреаційна зона. Це те, чим ми на сьогодні займаємося. Але для цього нам треба прийняти рішення Київради. Дуже хочу прийняти це рішення якомога швидше. Це для мене пріоритет – зробити Труханів рекреаційною зоною", - сказав Поворозник.  

Міська влада також планує прибрати з Труханового навіть автобус.

"Ми шукаємо можливість організувати там електровози – такі електричні паровозики з певною кількістю вагонів, які можна регулювати залежно від кількості пасажирів. Але  тут знову питання – якщо залучати інвестора, то буде платний проїзд. А з іншого боку – це якось не зовсім правильно.

Тому ми поки пустити безкоштовний автобус, а далі проблеми Труханового будемо вирішувати. Ми будемо йти до рекреаційної зони – робити жорсткішими правила в’їзду і відповідальність за порушення правил дорожнього руху, щоб якомога більше обмежити туди в’їзд", - сказав Поворозник.

Так само, за його словами, пункт пропуску автомобілів з’явиться і на Венеціанському мосту.

Ірина Балачук, Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ