Кличка просять взяти під особистий контроль розвиток велоінфраструктури Києва



Асоціація велосипедистів Києва закликає міського голову особисто контролювати великі інфраструктурні проекти, щоб не втратити можливості розвитку велосипедної столиці.

Про це йдеться у відкритій заяві АВК.

"Асоціація велосипедистів Києва вітає плани мерії збільшити кількість користувачів велотранспорту у 20 разів за 8 років, але звертає увагу, що за умови саботажу розвитку велосипедної інфраструктури в столиці цих планів не досягнути", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що за наявності масштабного фінансування, яке виділяє Київрада "Київавтодору" на ремонти та реконструкції вулиць Києва, ремонти відбуваються за застарілими стандартами. Вони не передбачають місця паркування автомобілів, не враховують пріоритетність проїзду громадського транспорту, сучасну інфраструктуру для велосипедистів та пішоходів.

"Яскравим прикладом втрачених можливостей є ремонт вулиць навколо станції метро "Лівобережна" перед проведенням конкурсу "Євробачення". Широкі смуги руху, жодних переваг для громадського транспорту, пішоходів та велосипедистів. Місця для паркування автомобілів, навіть за наявності потреби і вільного місця, не були облаштовані. Ремонт асфальту без розробки сучасних схем організації дорожнього руху лише погіршує ситуацію з безпекою на дорогах для всіх", - переконані в Асоціації велосипедистів Києва.

Також недружньою для велосипедистів та людей з обмеженими можливостями називають Поштову площу та вулицю Труханівську.

"Віталію Володимировичу, візьміть під власний контроль реалізацію найбільш болючих на сьогодні міських проектів:

- Пішохідна зона Труханового острова вимагає негайного втручання. Приберіть перешкоди для пішоходів та велосипедистів і суттєво обмежте в’їзд автомобілів на цю територію. Вулиця Труханівська – це пішохідна зона.

- У рамках капітальних ремонтів та реконструкцій вулиць, запланованих на цей рік КК "Київавтодор", замовте і реалізуйте сучасні схеми організації дорожнього руху, які передбачатимуть пріоритетний рух пішоходів, велосипедного і громадського транспорту, впорядкують паркування автомобілів на таких вулицях: Кирилівська, Тичини, Алма-Атинська, Дніпровська Набережна, Привокзальна, Костянтинівська, Суворова, Генерала Алмазова, Набережне шосе, Академіка Вернадського та Шумського.

- Завершіть у 2017 році облаштування веломаршруту "Європейська площа – Троєщина".

- І найголовніше. Зробіть ключовим суб’єктом формування політики у сфері транспорту та мобільності у місті Департамент транспортної інфраструктури КМДА. Департамент має бути укомплектований фахівцями, які мають розуміння сучасних тенденцій розвитку міської мобільності. КК "Київавтодор" та інші комунальні компанії мають виконувати, а не формувати політику у цій сфері", - наголошують активісти.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ