Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/591ea4ad0e236/
Українська правда
Київ

На Трухановому острові монтують стовпці на дорозі. Щоб пускати авто?

19.05.2017  10:54


На вулиці Труханівській, яка розташована в рекреаційній зоні, монтують червоні стовпці, щоб розділили дорогу на дві частини – для пішоходів/велосипедистів і автомобілів.

Про це у колонці для "Української правди. Київ" пише радник мера Києва з питань розвитку велоінфраструктури, віце-президент Європейської федерації велосипедистів Ксенія Семенова.

"Останні кілька днів на Трухановому знову почався "благоустрій" – невідомі служби облаштовують "безпечні умови" для велосипедистів і пішоходів шляхом встановлення пластикових червоних стовпчиків, які відмежують місце руху велосипедистів від автомобілів. Офіційну інформацію про те, хто і з якою метою це робить, отримати наразі не вдалось", - написала вона.

Семенова нагадала, що уся вулиця Труханівська є пішохідною зоною, в якій пішоходи мають безумовний пріоритет.

"Через цю пішохідну зону проходить веломаршрут Троєщина – Центр. Максимальна дозволена швидкість у цій зоні – 20 км/год. Заїзд на Труханівську дозволений винятково обслуговуючому транспорту", - наголосила радник мера.

Попри це, за її словами, на в'їзді до вулиці стоїть будка "Київтранспарксервісу", яка за гроші пускає на острів будь-який транспорт.  

"У 2015 році на Трухановому з’явились нові знаки та розмітка в рамках будівництва веломаршруту на Троєщину. Схема була затверджена та погоджена поліцією та іншими відповідальними структурами. Те, що робиться зараз, не має жодних юридичних підстав", - написала Семенова.

Вона закликала міську владу заборонити проїзд авто на Трухановому, крім спецмашин та обслуговуючого транспорту, та розвивати острів лише як рекреаційну зону.

"Українська правда. Київ" звернулася по коментарі до міської влади щодо появи стовпців на Труханівській, зокрема, і щодо того, що буде з Трухановим островом загалом.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.