СБУ дало оточенню Непопа 442 мільйони на житло на Дарниці



Департамент господарського забезпечення СБУ за результатами тендеру 10 травня замовив ТОВ "Компас Груп" проектування та будівництво житла для своїх військовослужбовців у Дарницькому районі Києва за 442,4 мільйона гривень.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на систему "Прозорро".

До кінця 2023 року по вулиці Причальній, 5-а мають виконати шість черг будівництва за 350,03 мільйона гривень.

Тут зведуть 15 житлових будинків загальною площею квартир 54 936 кв. м., дитячий садок, дві трансформаторні підстанції, відкриту стоянку та майданчики різного призначення.

Видання відзначає, що вартість будівництва "квадрату" житла неможливо вирахувати, бо в суму входить дитсадок та інші сторонні об’єкти. Оскільки проектування ще тільки замовляється, кошториси із цінами не опубліковані.

Ціна угоди на 35% нижча від очікуваної вартості закупівлі в 681 мільйона гривень.

Єдиним допущеним конкурентом стало ТОВ "Черкасизалізобетонстрой".

Засновником і директором "Компас Груп" є Володимир Лозко. Раніше фірмою керував Микола Дойчев, член наглядової ради "ДБК-3".

"Компас Груп" зареєстровано в Києві за однією адресою із ПАТ "Домобудівний комбінат №3" – проспект Відрадний, 103.

Ця компанія на 30% належить "Київміськбуду", який раніше очолював Михайло Голиця, ще 0,01% має кіпрська "Roycap Trading Limited". До керівництва домокомбінату входять представники фірм, записаних на Віталія і Віктора Пузійчуків, останній з яких контролює "БК "Азур груп".

Наголошується, що фірми Пузійчуків регулярно вигравали підряди комунальних установ, які контролювали Михайло Голиця та його партнери В’ячеслав Непоп і Микола Негрич.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ