Волонтери 2 дні рахуватимуть столичних велосипедистів



Фото АВК

У Києві 17 травня і 3 червня відбудеться підрахунок велосипедистів для того, щоб дізнатися, як змінилися їх кількість у місті впродовж останнього року.

Про це повідомляє Асоціація велосипедистів Києва.

Відзначається, що кількість велосипедистів у Києві зростає щороку на 10%.  

"Дослідження дає змогу отримати унікальну статистику про велотрафік у столиці та відстежувати зміни в портреті київських велосипедистів: гендерний розподіл, стиль (спортивний, міський тощо), переваги в місцях і напрямках руху (де їздять – по тротуарах чи по дорозі, в якому напрямку), скільки з них вдягають шоломи", – сказала директор АВК Анастасія Макаренко.

Активісти переконані, що результати підрахунку можуть стати поштовхом до покращення велоінфраструктури та побудови нових веломаршрутів у місті.

Рахуватимуть любителів двоколісного транспорту з 12:00 до 14:00 у вихідний день (3 червня, суботу) та з 17:00 до 19:00 у будній (17 травня, середу).

Підрахунок відбудеться на більш як 25 точках – ключових перехрестях Києва.

Участь у підрахунку може взяти кожен охочий. Для цього потрібно зареєструватися та пройти інструктаж 16 травня.

Кожен волонтер отримає спеціальний формуляр, в якому потрібно упродовж 2 годин у день підрахунку фіксувати кількість велосипедистів, що проїжджають на точці, а також враховувати якісні характеристики, які там зазначено. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ