Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/590c2c8520f08/
Українська правда
Київ

"Енциклопедичне видавництво" просить владу повернути відібране у них приміщення

05.05.2017  10:40


Фото day.kyiv.ua

Державна наукова установа "Енциклопедичне видавництво" закликає владу повернути їй приміщення на вулиці Б. Хмельницького, 51А, яку відібрали під час рейдерського захоплення 27 квітня.

Про це на прес-конференції 4 травня заявила директора установи Алла Киридон.

"27 квітня ДНУ "Енциклопедичне видавництво" внаслідок рейдерської атаки була позбавлена приміщення, що утруднює виконання указав президента по створенню Великої української енциклопедії", - сказала Киридон.

Вона відзначила, представники відділу Державної виконавчої служби Шевченківського управління юстиції в Києві, поліція та поняті прийшли до приміщення на вулиці Б. Хмельницького, 51А і замість виконати судове рішення про виселення боржника – ТОВ "Всеукраїнське державне спеціалізоване видавництво "Українська енциклопедія" імені М.Бажана – виселили й вилучили майно ДНУ "Енциклопедичне видавництво".

Киридон наголосила, що діяльність "Енциклопедичного видавництва" врегульована указами президента і Держкомтелерадіо, і прописане воно у приміщенні на Хмельницького. Нині видавництво готує до випуску "Велику українську енциклопедію" (уже видали 1 том).  

"Сьогодні ми цього приміщення не маємо. Ми вважаємо дії виконавчої служби і всіх, хто був присутній, незаконними. І подали звернення до "Київжитлоспецексплуатації" на дії виконавчої служби про те, що вважаємо ці дії неправомірними", - зазначила Киридон.

Також "Енциклопедія" направила відповідні звернення про захист видавництва до Адміністрації президента, депутатів та академії наук.

Як відомо, 27 квітня працівники "Енциклопедичного видавництва" заявили про рейдерське захоплення будівлі в Києві на вулиці Б. Хмельницького, 51А.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.