"Енциклопедичне видавництво" просить владу повернути відібране у них приміщення



Фото day.kyiv.ua

Державна наукова установа "Енциклопедичне видавництво" закликає владу повернути їй приміщення на вулиці Б. Хмельницького, 51А, яку відібрали під час рейдерського захоплення 27 квітня.

Про це на прес-конференції 4 травня заявила директора установи Алла Киридон.

"27 квітня ДНУ "Енциклопедичне видавництво" внаслідок рейдерської атаки була позбавлена приміщення, що утруднює виконання указав президента по створенню Великої української енциклопедії", - сказала Киридон.

Вона відзначила, представники відділу Державної виконавчої служби Шевченківського управління юстиції в Києві, поліція та поняті прийшли до приміщення на вулиці Б. Хмельницького, 51А і замість виконати судове рішення про виселення боржника – ТОВ "Всеукраїнське державне спеціалізоване видавництво "Українська енциклопедія" імені М.Бажана – виселили й вилучили майно ДНУ "Енциклопедичне видавництво".

Киридон наголосила, що діяльність "Енциклопедичного видавництва" врегульована указами президента і Держкомтелерадіо, і прописане воно у приміщенні на Хмельницького. Нині видавництво готує до випуску "Велику українську енциклопедію" (уже видали 1 том).  

"Сьогодні ми цього приміщення не маємо. Ми вважаємо дії виконавчої служби і всіх, хто був присутній, незаконними. І подали звернення до "Київжитлоспецексплуатації" на дії виконавчої служби про те, що вважаємо ці дії неправомірними", - зазначила Киридон.

Також "Енциклопедія" направила відповідні звернення про захист видавництва до Адміністрації президента, депутатів та академії наук.

Як відомо, 27 квітня працівники "Енциклопедичного видавництва" заявили про рейдерське захоплення будівлі в Києві на вулиці Б. Хмельницького, 51А.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ