Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/590208b537664/
Українська правда
Київ

Поліція затримала вандала, який пограбував могилу Лесі Українки

27.04.2017  19:05

Столична поліція затримала підозрюваного в крадіжці бронзових елементів пам'ятника на могилі поетеси Лесі Українки в Києві.

Про це повідомляє 27 квітня відділ комунікації поліції Києва в Facebook.

Чоловік зняв із пам'ятника відомої письменниці бронзові деталі, розбив їх і за 300 гривень здав на металобрухт. Крім того, на приватному обійсті його родичів виявили інші речі з цвинтаря: таблички з цінних металів, оздоблення могил із латуні, фрагменти плит і навіть... барельєф.

Зловмисником виявився 38-річний раніше засуджений чоловік, який останнім часом вів бродяжницький спосіб життя. У скоєному він одразу зізнався, зазначають правоохоронці.

Зібрані відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочато кримінальне провадження за ст. 297 (Наруга над могилою) Кримінального кодексу України.

"На даний час слідчі перевіряють причетність підозрюваного до вчинення аналогічних злочинів на території міста. Є всі підстави вважати, що на рахунку затриманого десятки таких епізодів", – каже начальник територіального відділення поліції Голосіївського управління Олексій Петрушко.

Як повідомлялося, про зникнення елементів з постаменту письменниці 23 квітня заявив охоронець кладовища.

Могила Лесі Українки є пам'яткою історії національного значення.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.