У метро безконтактну карту можна використовувати як проїзний



Фото metro.kiev.ua

У КП "Київський метрополітен" запустили MetroPass – рішення, що дає пасажирам змогу користуватися безконтактними банківськими картками Mastercard як проїзними.

Про це повідомляє сайт підземки.

Наразі така система працює на жовтих турнікетах.

"Українські новини" уточнюють, що проїзд у метро можна оплатити картками будь-якої платіжної системи – Mastercard, Visa і "Простір".

Пасажири мають змогу обирати тарифний план відповідно до своїх потреб.

Зокрема, можна передплатити поїздки та використовувати їх протягом необмеженого часу (що більшу кількість поїздок буде придбано, то меншою буде вартість – від 4 гривень за 1-9 поїздок до 3,5 гривні за придбання понад 50 поїздок).

Також пасажири зможуть підключити до своїх безконтактних банківських карток безлімітні проїзні на місяць чи за півціни – на півмісяця. Безлім на місяць коштуватиме 300 гривень, а на півмісяця – 150 гривень.

Пасажири, які користуються столичною підземкою нечасто, зможуть і надалі оплачувати разові поїздки безпосередньо на жовтих турнікетах своїми безконтактними картками Mastercard.

Еквайром розрахунків з технологією безконтактної оплати в Київському метрополітені виступає Ощадбанк. За його даними, з моменту запуску рішення у столичному метро понад 8,5 мільйонів поїздок було оплачено безконтактно з Mastercard.

Оплачувати проїзд у метро можна не лише безконтактними платіжними картками Mastercard, а й смартфонами за допомогою мобільного платіжного додатку "Ощад PAY" від Ощадбанку.

Для зручності пасажирів планують збільшити кількість турнікетів, на яких можна здійснити безконтактну оплату.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ