Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/5900577a4c26f/
Українська правда
Київ

"Київпастранс" купив у німців люксовий автобус за 10 мільйонів

26.04.2017  11:16


Фото з facebook Dmitriy Levchenko

КП "Київпастранс" 19 квітня за результатами тендеру замовило ТОВ "МАН Трак енд Бас Юкрейн" новий автобус за 9,95 мільйона гривень.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на систему "Прозорро".

20 до столиці доставити міжміський туристичний автобус підвищеної комфортності Neoplan Cityliner P14 типу N 1216 HD (440) 2016 р. в. із дизельним двигуном Євро 6 на 49-51 місце.

 Фото з facebook Dmitriy Levchenko  

Він оснащений системою контролю дорожньої розмітки, регульованим сидінням водія, двохзонним клімат-контролем, туалетом і кухнею з міні-холодильником, кавоваркою, водозливом, бойлером на 5 л та відділенням для столових приладів. 

Фото з facebook Dmitriy Levchenko  

Відзначається, що ціна угоди на 17% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 12 мільйонів гривень.

Анонімний потенційний учасник вимагав продовжити строк поставки, вважаючи його виписаним під конкретного постачальника, який уже має товар на складі. Замовник відмовив і заявив, що автобус купують для "Євробачення" за розпорядженнями Кабміну  та КМДА.

Єдиний конкурент ТОВ "Амако Україна" пропонував на 0,005%, або 500 грмвень нижчу ціну, але згодом відмовився від підписання договору.

Українська фірма "МАН Трак енд Бас Юкрейн", якою керує Міхаель Батц, належить німецькому підприємству "МАН Трак Енд Бас Аг" ("MAN Truck And Bus Ag"), що входить у "WV Group".

Усього з 2009 року вона виграла три тендери на 103,87 мільйона гривень.

Як повідомив керівник КП "Київпастранс" Дмитро Левченко, автобус призначений для перевезення іноземних делегацій в рамках проведення "Євробачення".

Наразі він знаходиться в автопарку №2.

"Після завершення конкурсу автобус буде обслуговувати пасажирів міжнародного маршруту Київ-Прага", - повідомив Левченко.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.