Київрада пропонує обрати директорів для шкіл і дитсадків на конкурсі



Фото obrazovanie.by

Київська міська рада планує затвердити Порядок конкурсного відбору керівників дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів комунальної власності Києва.

За прийняття проекту рішення у першому читанні на засіданні 20 квітня проголосували 70 депутатів, повідомляє прес-служба Київради.

За словами депутата, заступника мера Києва Ганни Старостенко, у Києві третій рік поспіль керівників шкіл і дитсадків обирають на конкурсі. Цей пілотний проект визнали успішним на рівні держави, і нині такі конкурси проводять в інших містах України.

"Восени офіційний порядок такого призначення керівників затвердив уряд. Сьогодні ми пропонуємо затвердити чіткий послідовний, прозорий порядок проведення конкурсного відбору директорів шкіл і садочків, який дозволить нам обрати і призначити директорами закладів не просто хороших фахівців, педагогів, а й високопрофесійних менеджерів", - сказала Старостенко.

Для проведення конкурсного відбору у Департаменті освіти і науки, молоді та спорту КМДА утворюватимуть спеціальну конкурсну комісію.

До неї входитимуть депутати Київради, представники громадськості, педагогічного колективу та об'єднання батьків учнів навчального закладу, представники громадських об'єднань керівників навчальних закладів відповідного району Києва.

Конкурсна комісія працюватиме на громадських засадах, до її складу має входити не менше 11 осіб.

Керівником школи чи садка може бути громадянин України, який вільно володіє державною мовою та має вищу педагогічну освіту, стаж педагогічної роботи не менше 3 років, успішно пройшов атестацію керівних кадрів освіти у встановленому порядку, має високі моральні якості та стан здоров'я, що дозволяє виконувати професійні обов'язки.

Відзначається, що депутати з Департаментом освіти і науки повинні у найкоротші терміни вдосконалити процес подання кандидатур на заміщення вакантної посади директора, а також процедуру заперечення рішення конкурсної комісії.

Після цього відповідний проект рішення винесуть на друге читання.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ