Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/58ee05e60bb41/
Українська правда
Київ

НАБУ передало до суду справу про розкрадання 82 мільйонів на "Повітряному експресі"

12.04.2017  13:48


Фото НАБУ

Обвинувачення за фактом розкрадання 82 мільйонів гривень нацпроекту "Повітряний експрес" скеровано до суду.

Про це повідомляє сайт Національного антикорупційного бюро України.

Відзначається, що детективи НАБУ закінчили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розкрадання майже 82 мільйонів гривень Державного підприємства "Дирекція з будівництва та управління національного проекту "Повітряний експрес" та інших інфраструктурних об’єктів Київського регіону".

"Обвинувальний акт 10 квітня скеровано до Києво-Святошинського районного суду Київської області", - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, колишній в.о. директора держпідприємства за попередньою змовою з приватною особою за допомогою фіктивних підприємств та договорів розікрали коштів, які призначалися для будівництва залізничної дороги до аеропорту "Бориспіль".    

У вересні 2016 року приватну особу (яка забезпечила створення підприємств з ознаками фіктивності, укладення фіктивних господарсько-правових договорів та подальше зняття готівкових коштів) затримали та взяли під варту.

Іншого підозрюваного – колишнього в.о. директора ДП "Повітряний експрес" – оголошено у міжнародний розшук.

Стосовно нього рішенням Солом’янського райсуду Києва у березні 2017 року застосовано процедуру так званого "заочного засудження" (глава 24-1 Кримінального процесуального кодексу України).      

Підслідність у даному кримінальному провадженні за Національним бюро було визначено у квітні 2016 року.

Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 12 років.

Як повідомлялося раніше, кредитну угоду на фінансування реалізації проекту "Повітряний експрес" між Експортно-імпортним банком Китаю та Держінвестпроектом було підписано 20 червня 2011 року.

Угода передбачала надання коштів в розмірі до 372 мільйонів доларів.

Будівництво було розраховане на термін до двох років. Всього на розбудову інфраструктури Київської області планували залучити 2 мільярди доларів упродовж 2012 року. 

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.