НАБУ передало до суду справу про розкрадання 82 мільйонів на "Повітряному експресі"



Фото НАБУ

Обвинувачення за фактом розкрадання 82 мільйонів гривень нацпроекту "Повітряний експрес" скеровано до суду.

Про це повідомляє сайт Національного антикорупційного бюро України.

Відзначається, що детективи НАБУ закінчили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розкрадання майже 82 мільйонів гривень Державного підприємства "Дирекція з будівництва та управління національного проекту "Повітряний експрес" та інших інфраструктурних об’єктів Київського регіону".

"Обвинувальний акт 10 квітня скеровано до Києво-Святошинського районного суду Київської області", - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, колишній в.о. директора держпідприємства за попередньою змовою з приватною особою за допомогою фіктивних підприємств та договорів розікрали коштів, які призначалися для будівництва залізничної дороги до аеропорту "Бориспіль".    

У вересні 2016 року приватну особу (яка забезпечила створення підприємств з ознаками фіктивності, укладення фіктивних господарсько-правових договорів та подальше зняття готівкових коштів) затримали та взяли під варту.

Іншого підозрюваного – колишнього в.о. директора ДП "Повітряний експрес" – оголошено у міжнародний розшук.

Стосовно нього рішенням Солом’янського райсуду Києва у березні 2017 року застосовано процедуру так званого "заочного засудження" (глава 24-1 Кримінального процесуального кодексу України).      

Підслідність у даному кримінальному провадженні за Національним бюро було визначено у квітні 2016 року.

Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 12 років.

Як повідомлялося раніше, кредитну угоду на фінансування реалізації проекту "Повітряний експрес" між Експортно-імпортним банком Китаю та Держінвестпроектом було підписано 20 червня 2011 року.

Угода передбачала надання коштів в розмірі до 372 мільйонів доларів.

Будівництво було розраховане на термін до двох років. Всього на розбудову інфраструктури Київської області планували залучити 2 мільярди доларів упродовж 2012 року. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ