Біля ТРЦ понищили берези. Бо закривали рекламний екран? ФОТО. Доповнено



Тут і далі фото з facebook

Поблизу торгово-розважального центру "Атмосфера" на Столичному шосе, 103 знищили десятки беріз – деревам просто спиляли всі крони. 

Про це у facebook повідомив Eco Killdozer, який виклав у мережі фото понівечених дерев.  

Він відзначив, що берези обрубали, щоб вони не закривали рекламний екран.

"Ні, то не "Ураган" знищив берези – все значно простіше і банальніше... Берези перетворили на "інвалідів", як тільки бариги зрозуміли, що дерева будуть закривати своєю кроною рекламний екран", - написав він. 

Берези знищили, бо закривали рекламний екран? 

Eco Killdozer додав, що керівництво ТРЦ ніяк не намагалося вирішити проблему з екраном, а просто обрубало дерева, які росли тут задовго до появи комплексу. 

 

"Берези просто розрізали навпіл. Ваш "протест" – дуже простий – не ходіть до цього торгового центру", - підсумував активіст.

 

"Українська правда. Київ" звернулась по коментарі до ТРЦ "Атмосфера". 

Там запевнили, що до знищення дерев не мають жодного стосунку.

"Керівництво "Атмосфери" не приймало такого рішення, дерева спилили не ми", - сказали у ТРЦ.

На уточнююче питання, чи не бачили, вони, хто це робив під їхніми вікнами, і чи не намагались перешкодити, дівчина відповіла:

"Ні ми, ми нічого, на жаль, не знаємо".  

"Українська правда. Київ" звернулася по коментарі до КО "Київзеленбуд". 

"Це не балансова територія підприємств, що входять до складу КО "Київзеленбуд". Документи на видалення дерев не видавались, і організація не зверталась за обстеженням. Жодних погоджень на кронування чи видалення дерев Київзеленбудом не видавались", - наголосили у прес-службі.

У зеленбуді додали, що перевірку факту знищення дерев може здійснювати Державна екологічна інспекція.

 

Як відомо, раніше кияни заявили, що столичні комунальники знищують зелені насадження міста, обрізаючи всі гілки дерев і залишаючи лише стовбур.

Пізніше екологи повідомили, що обрізати дерева аж до стовбура неправильно – від цього дерево гине, і закликали громадян викликати поліцію, якщо вони бачать нищення дерев бензопилами. Обосливо такого обрізання не переносять клен, береза, біла тополя, ясен, каштан, дуб.

Після цього КО "Київзеленбуд" заявив, що гілки на деревах обрізають до самого стовбура через омелу та загрозу падіння гілок на людей. 

Ірина Балачук, Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ