Будинок Сікорського остаточно повернули у держвласність



Фото javot.net

Будинок авіаконструктора Ігоря Сікорського на вулиці Ярославів Вал остаточно повернули до державної власності.

Про це повідомляє сайт Військової прокуратури Київського гарнізону.

"Наразі історичну будівлю реально повернуто державі шляхом підписання державним підприємством Міністерства оборони України "Готель Козацький" акта прийому-передачі", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що таким чином Військова прокуратура виконала рішення Київського апеляційного госпсуду 21 червня 2016 року, який виніс ухвалу щодо повернення історичного будинку до держвласності.

Як відомо, у 2000 році ДП Міноборони "Готель "Козацький" уклало договір оренди нежитлової триповерхової будівлі площею 1460 м², в місті Києві по вулиці Ярославів Вал, де народився і виріс всесвітньо відомий авіаконструктор Ігор Сікорський з Міжнародним благодійним фондом "Музей історії повітроплавання і авіації ім. Сікорського". 

За умовами договору, орендар мав відремонтувати та забезпечити охорону будівлі, але впродовж 15 років міжнародний благодійний фонд утримував будівлю з грубими порушеннями вимог санітарного стану, що призвело до знищення споруди.

21 червня 2016 року Київський апеляційний господарський суд залишив без змін рішення суду першої інстанції та задовольнив позовні вимоги Військової прокуратури Київського гарнізону щодо повернення історичної цінності до державної власності.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ